«Τρεις κι ο κούκος» στην ακροδεξιά σύναξη στο Σύνταγμα για τους μετανάστες

Σύναξη ελαχίστων-παρά  τις προσδοκίες των ακροδεξιών διοργανωτών- ήταν το ξενοφοβικό συλλαλητήριο εναντίον των μεταναστών που έγινε την Κυριακή στο Σύνταγμα.

NewsRoom 19/01/2020 | 16:25

Η πρωτοβουλία υποτίθεται ότι δεν είχε την στήριξη κανενός πολιτικού φορέα αλλά παρόλα αυτά είδαμε τις ίδιες γραφικές εικόνες από τα συλλαλητήρια της Συμφωνίας των Πρεσπών. Φυσικά και το σημερινό συλλαλητήριο έγιναν με τις ευλογίες... της κυβέρνησης σε μια ακόμη κίνηση φτηνού εντυπωσιασμού, θέλοντας να επιβάλει χωρίς να φαίνεται η ίδια (μετά και το φιάσκο της  επανίδρυσης  του Υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής για να επιδείξει δήθεν φιλομεταναστευτικά αντανακλαστικά της), την  μισαλλοδοξίας στην ελληνική κοινωνία. Άλλωστε είναι πρόσφατες οι δηλώσεις βουλευτών-υπουργών της Κυβέρνησης Μητσοτάκη για τους μετανάστες (βλ. Παξούς) 

Ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε χαρακτηριστικά στιγμιότυπα της συγκέντρωσης και των πανό με τα αντιμεταναστευτικά και ακροδεξιά συνθήματα, όπως "Έξω οι λαθρομετανάστες εισβολείς από την Ελλάδα", "όχι στην εισβολή μουσουλμανικού στρατού και μουσουλμάνων εποίκων", "stop ισλάμ" και άλλα απίστευτα αλλά και επικίνδυνα, με κύριο εκείνο του ξυλοδαρμού του  δημοσιογράφου  της Deutsche Welle, Θωμά Ιακόμπι.

Φυσικά το  "παρών" στη συγκέντρωση, έδωσαν ο Θάνος Τζήμερος, περιφερειακός σύμβουλος Αττικής γνωστός για το μείγμα νεοφιλελεύθερων και ακροδεξιών απόψεών του, χρυσαυγίτες που πέταξαν φέιγ βολάν, ο Γιώργος Καραμπελιάς του Άρδην, διάφορα άτομα με στρατιωτική περιβολή, παπάδες, ελληνικές σημαίες και συνθήματα μισαλλοδοξίας και ρατσισμού. 

Υ.Γ Φυσικά στην προκειμένη περίπτωση η κυβέρνηση δεν εφάρμοσε τον νόμο περί απεργιών, αν και τα καταστήματα σήμερα ήταν ανοιχτά, όπως και δεν υπήρχε παρέμβαση των ΜΑΤ για να προστατέψουν τους πολίτες από τα ακροδεξιά στοιχεία. Σήμερα ήταν Κυριακή για τον κ. Χρυσοχοϊδη...