Newsroom

Newsroom

Τρεις κάλπες προτείνει η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής

Η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής εισηγήθηκε, κατά πλειοψηφία, να στηθούν τρεις κάλπες (μία για κάθε κομματική πρόταση) στην ψηφοφορία…

kalpes

Η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής εισηγήθηκε, κατά πλειοψηφία, να στηθούν τρεις κάλπες (μία για κάθε κομματική πρόταση) στην ψηφοφορία που θα γίνει αύριο Πέμπτη για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ.

Την τελική απόφαση θα λάβει αύριο η Ολομέλεια της Βουλής με την έναρξη της συνεδρίασης. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης επέμειναν πως οι κάλπες πρέπει να είναι όσα και τα πρόσωπα για τα οποία έχει προταθεί η συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής.

Επί της διαδικασίας η Διάσκεψη δεν κατέληξε πώς θα γίνει η καταμέτρηση των ψήφων, δηλαδή αν θα προστεθούν οι ψήφοι από όλες τις κάλπες ή θα υπολογιστεί κάθε μία ξεχωριστά, καθώς στη δεύτερη περίπτωση υπάρχει ενδεχόμενο να μην παραπεμφθεί κανένα πρόσωπο σε επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης στην περίπτωση που καμία πρόταση δεν συγκεντρώσει τον αναγκαίο αριθμό 151 ψήφων. Για το θέμα αποφασίστηκε να υπάρξει διαβούλευση το απόγευμα ανάμεσα στα κόμματα.

Επιπλέον δεν έχει διευκρινιστεί αν ο κάθε βουλευτής υποχρεούται να προσέλθει να ψηφίσει σε όλες τις κάλπες που θα στηθούν ή αν θα έχει τη δυνατότητα να προσέλθει σε μία μόνο κάλπη. Είναι αυτονόητο πως αν οι βουλευτές επιλέξουν να ρίξουν ψηφοδέλτιο σε μία μόνο κάλπη, τότε παραβιάζεται η μυστικότητα της ψηφοφορίας ενώ από την άλλη όπως τονίστηκε δεν μπορεί βουλευτής να υποχρεωθεί να ψηφίσει σε όλες τις κάλπες.

Διαβάστε σχετικά «Παιχνίδια» με τις κάλπες στις προτάσεις για προανακριτική

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…