Τρεις εντυπωσιακές τοιχογραφίες στην Αγία Βαρβάρα: Από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στην Γκερνίκα

Η UrbanAct με τον καλλιτέχνη Same84 συνεργάστηκαν και δημιούργησαν τα προσχέδια για τις τρεις επιφάνειες, εν ήδη τριλογίας: «Διεκδίκηση – Όνειρο – Ελπίδα».

NewsRoom 24/06/2020 | 15:42

Την Τρίτη στις 23 Ιουνίου ο καλλιτέχνης παρέδωσε τρεις μεγάλες τοιχογραφίες του, σε έναν μοναδικό χώρο, τον οποίο διαμορφώνει ο δήμος Αγίας Βαρβάρας για πάρκο αθλοπαιδιών στην Π. Πατρών Γερμανού με Ρήγα Φεραίου.

Στην πρώτη τοιχογραφία απεικονίζεται ο Γιάννης Αντετοκούμπο σε αγώνα της Εθνικής Ελλάδος να διεκδικεί με πάθος να σκοράρει, παρά το στενό διπλό μαρκάρισμα των αντιπάλων του. 

Στη δεύτερη τοιχογραφία απεικονίζεται ένα μικρό κορίτσι που ακουμπάει το κεφάλι του στα χέρια του και χαμογελαστό κοιτάζει μπροστά. Στο φόντο κυριαρχούν λεπτομέρειες από την Γκερνίκα. 

Στην τρίτη και τελευταία τοιχογραφία απεικονίζεται μια νεαρή κοπέλα η οποία γυρίζει το κεφάλι της προς τα πίσω σαν να θέλει να μας κοιτάξει στα μάτια, να μας μιλήσει και να μας παροτρύνει να την ακολουθήσουμε στον δρόμο των χρωματιστών ονείρων, της ελπίδας. Και εδώ, και σαν ενοποιητικό στοιχείο με την προηγούμενη τοιχογραφία υπάρχουν στοιχεία της Γκερνίκα, τα οποία υποδηλώνουν, τους «πολέμους» και τις δυσκολίες που βιώνουμε.

Ο δήμος Αγίας Βαρβάρας στήριξε το όλο εγχείρημα, οι κάτοικοι-ιδιοκτήτες των κτιρίων συμμετείχαν με τη σύμφωνη γνώμη τους και ο καλλιτέχνης λαμβάνοντας υπόψιν του και τη χρήση των εν λόγω χώρων, δημιούργησε τα προσχέδια για τις τρεις επιφάνειες, εν ήδη τριλογίας: «Διεκδίκηση- Όνειρο- Ελπίδα».