Newsroom

Newsroom

Τρεις ένοχοι για το θάνατο της μικρής Άννυ

Ομόφωνα ένοχοι για την δολοφονία και τον τεμαχισμό της 4χρονης Άννυ κρίθηκαν ο πατέρας της Στάνισλαβ Μπαρκατζίεβ και ο φίλος του Ναζίφ Αχμέντοβ.

57ecfe821dc5242a338b4869

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ,υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση ,αποφάνθηκε πως οι δυο κατηγορούμενοι από κοινού διέπραξαν τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της περιύβρισης νεκρού χωρίς τη συμμετοχή αγνώστου δράστη.

Το δικαστήριο κατά πλειοψηφία (4-3) , έκρινε ένοχη την μητέρα της Άννυ, Δημητρίνα Μπορίσοβα για το κακούργημα της θανατηφόρας έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο.

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου και δυο ένορκοι είχαν την άποψη πως η κατηγορούμενη έπρεπε να κηρυχθεί αθώα. Οι δικαστές ομόφωνα απάλλαξαν την γυναίκα για το αδίκημα της ψευδορκίας.

Η εισαγγελέας της έδρας Μαρία Δημητριάδου, η οποία στην πρόταση της είχε εισηγηθεί την απαλλαγή της μητέρας της Άννυ, ζήτησε να της αναγνωριστεί το ελαφρυντικό των μη ταπεινών αιτιών . « Να δεχτείτε ότι πήγε στην Γερμανία για να δώσει μια προοπτική σε αυτή και το παιδί της».

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Σάββα δεν ζήτησε να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό. Αντίθετα , η υπεράσπιση του Νικολάι ζήτησε να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και της έμπρακτης μεταμέλειας γιατί ,όπως είπε, «βοήθησε στην εξιχνίαση του εγκλήματος ».

Η εισαγγελέας, ωστόσο , πρότεινε να μην αναγνωριστεί στους κατηγορούμενους κανένα ελαφρυντικό χαρακτηρίζοντας του «αμετανόητους ψυχρούς και ψύχραιμους».

Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε στους κατηγορούμενους κανένα ελαφρυντικό απορρίπτοντας όλα τα σχετικά αιτήματα.

Σημειώθηκε και πάλι μειοψηφία σε ότι αφορά το ελαφρυντικό των μη ταπεινών αιτιών που ζητήθηκε από την υπεράσπιση της μητέρας τους Άννυ καθώς τρία μέλη του δικαστηρίου είχαν την άποψη ότι πρέπει να της αναγνωριστεί.

  Η Εισαγγελέας της έδρας Μαρία Δημητριάδου πρότεινε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης για τους δυο βασικούς κατηγορούμενους όσον αφορά στο αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, για το αδίκημα της περιύβρισης νεκρού ποινή φυλάκισης 2 ετών και για παράνομη οπλοχρησία φυλάκιση δυο ετών.Για τον πατέρα της Αννυ πρότεινε επίσης ποινή φυλάκισης 15 μηνών για ηθική αυτουργία στο αδίκημα της ψευδορκίας που τέλεσε ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος της Μ. Βόδα . Για την μητέρα πρότεινε ποινή φυλάκισης 6 ετών, την ελάχιστη προβλεπόμενη από το νόμο.  

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…