Tραυματίστηκαν δύο νέοι μετανάστες στο Κέντρο Φιλοξενίας Κομοτηνής

Δυο 19χρονοι κρατούμενοι του Κέντρου Φιλοξενίας Κομοτηνής από την Τυνησία, οι οποίοι διεκδικούσαν το δικαίωμα να αντιμετωπίζονται ως ανήλικοι από…

metanastes 15

Δυο 19χρονοι κρατούμενοι του Κέντρου Φιλοξενίας Κομοτηνής από την Τυνησία, οι οποίοι διεκδικούσαν το δικαίωμα να αντιμετωπίζονται ως ανήλικοι από τις αρχές,τραυματίσθηκαν ελαφρά, όταν στην προσπάθειά τους να κατέβουν από τη σκεπή όπου είχαν ανέβει για να διαμαρτυρηθούν, έπεσαν από ύψος 4 μέτρων.

Οι δύο νέοι μετανάστες σκαρφάλωσαν στη σκεπή του κτιρίου, διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες κράτησης. Στο χώρο έφθασε ψυχολόγος, διαπραγματευτής της αστυνομίας, αλλά και η πυροσβεστική, προκειμένου να πεισθούν και να κατέβουν.

Ύστερα από αρκετή ώρα και ενώ τοποθετήθηκε σκάλα της πυροσβεστικής, οι δυο νεαροί επιχείρησαν να κατέβουν, με αποτέλεσμα να πέσουν από ύψος τεσσάρων μέτρων και να τραυματισθούν ελαφρά. Αμέσως μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Κομοτηνής όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Ο ένας από τους Τυνήσιους παρέμεινε για παρακολούθηση στο Νοσοκομείο Κομοτηνής, ενώ ο δεύτερος που είχε ενοχλήσεις στην σπονδυλική στήλη διακομίσθηκε για εξετάσεις στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δυο κρατούμενοι είχαν εξετασθεί δυο φορές από επιτροπή, αλλά ηλικιακά δεν συνέτειναν οι λόγοι να χαρακτηρισθούν ανήλικοι.