Newsroom

Newsroom

Τραβούν ξανά χειρόφρενο

Στάσεις εργασίας σε λεωφορεία, τρόλεϊ, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι, παρά τις προσφυγές που έχουν κατατεθεί στη…

bus

Στάσεις εργασίας σε λεωφορεία, τρόλεϊ, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι, παρά τις προσφυγές που έχουν κατατεθεί στη Δικαιοσύνη.
Αναθερμαίνεται σήμερα το μέτωπο των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες μετά τη χθεσινή κυκλοφοριακή ανάσα που έδωσε η ταυτόχρονη λειτουργία όλων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς ύστερα από τρία 24ωρα.
Σήμερα, σύμφωνα με τις αποφάσεις των εργαζομένων, ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα λεωφορεία από τις 11 το πρωί έως τις 3.30 το μεσημέρι, τα τρόλεϊ από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα και ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το τραμ από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα.
Οι συγκοινωνιακές εταιρείες έχουν ήδη προσφύγει κατά των κινητοποιήσεων. Ωστόσο, οι στάσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν κανονικά με την κάλυψη της Ομοσπονδίας Συγκοινωνιών και Μεταφορών, η οποία αποτελεί δευτεροβάθμιο σωματείο.

Οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ θα πραγματοποιήσουν σήμερα γενική συνέλευση, προκειμένου να επαναπροσδιορίσουν τη στάση τους και να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους. Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία θα συνεδριάσουν την ερχόμενη Δευτέρα από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, διάστημα κατά το οποίο θα τραβήξουν χειρόφρενο.

Οπως όλα δείχνουν, το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθούν νέες 24ωρες απεργίες απομακρύνεται όλο και περισσότερο. Ωστόσο, οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους με στάσεις εργασίας σε διαφορετικές ώρες ανά μέσο, με καταλήψεις και συγκεντρώσεις.

Ηδη οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ πραγματοποίησαν χθες ενημερωτικές συγκεντρώσεις στους σταθμούς της Αττικής και του Νέου Φαλήρου, ενώ για σήμερα έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στη Γενική Διεύθυνση του ΗΣΑΠ.

Οσον αφορά το μετρό, μετά την εισαγγελική παρέμβαση για την πραγματοποίηση απεργίας που είχε κριθεί παράνομη, η διοίκηση της εταιρείας εξετάζει το ενδεχόμενο υποβολής μηνύσεων κατά των μελών των διοικήσεων των Σωματείων για συμμετοχή σε απεργία χωρίς προειδοποίηση, με βλαπτικά αποτελέσματα για την εταιρεία.

Ως προς τις καταγγελίες ότι ορισμένοι από τους απεργούς πληρώθηκαν κατά την προχθεσινή απεργία, το Συνδικάτο Εργαζομένων του ΟΑΣΑ σημειώνει σε ανακοίνωσή του:

«Οι οδηγοί που ήταν προγραμματισμένοι να επανδρώσουν τα οχήματα για την πραγματοποίηση συγκοινωνιακού έργου ανέρχονταν σε 2.958 οδηγούς και απέργησαν όλοι. Οι υπόλοιποι 1.344 οδηγοί βρίσκονταν σε προγραμματισμένο ρεπό, προγραμματισμένη κανονική άδεια και ασθένεια».

ΟΙ ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΣΗΜΕΡΑ: Ακινητοποιημένα τα λεωφορεία από τις 11 το πρωί έως τις 3.30 το μεσημέρι, τα τρόλεϊ από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα και γενική συνέλευση και ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το τραμ από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα.

ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ: Ακινητοποιημένα τα λεωφορεία από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα και γενική συνέλευση.

ΜΑΡΙΑ ΛΙΛΙΟΠΟΥΛΟΥ
http://www.ethnos.gr

Οργισμένη επιστολή των Αγγειοχειρουργών Ελλάδας κατά του Καλλιάνου – Ζητούν παρέμβαση Μητσοτάκη

6084787 2

Οργισμένη επιστολή των Αγγειοχειρουργών Ελλάδας κατά του Καλλιάνου – Ζητούν παρέμβαση Μητσοτάκη

«Με ανησυχία και απογοήτευση παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες να εξελίσσεται μία απίστευτη κατάσταση ανεπίτρεπτης επίθεσης…

Μάτι: Οργισμένες αντιδράσεις από συγγενείς των θυμάτων – Πέταξαν καρέκλα… «Τσίπα δεν έχετε;» (video)

6207733

Μάτι: Οργισμένες αντιδράσεις από συγγενείς των θυμάτων – Πέταξαν καρέκλα… «Τσίπα δεν έχετε;» (video)

Συγγενείς άρχισαν να πετούν καρέκλες και να απευθύνονται προς τους κατηγορούμενους

Μικρούτσικος: H παίκτρια του «TV Queen» που του θύμισε τον… Μητσοτάκη – «Έχετε τον ίδιο σύμβουλο;» (video)

Μικρούτσικος

Μικρούτσικος: H παίκτρια του «TV Queen» που του θύμισε τον… Μητσοτάκη – «Έχετε τον ίδιο σύμβουλο;» (video)

«Το ότι δεν τον έχεις παρακολουθήσει μπορεί να με κάνει να σε συμπαθήσω», είπε ο…