Newsroom

Newsroom

Τράπεζα Πειραιώς: Πτώση μετοχής κατά 40% σε τρεις μέρες – Απαξίωση φέρνει το σχέδιο Μεγάλου

ΤΧΣ και υφιστάμενοι μικρομέτοχοι, θα χάσουν ό,τι έχουν βάλει στη μετοχή της Πειραιώς και η Τράπεζα Πειραιώς θα περάσει στον έλεγχο των λίγων μεγαλοεπενδυτών 

5140025

Η σκανδαλώδης αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που δρομολογεί η Τράπεζα Πειραιώς στέλνει στα τάρταρα τη μετοχή της για δεύτερη συνεχόμενη μέρα. Τις πρώτες ώρες της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου της Αθήνας, η μετοχή της Πειραιώς προσέγγισε το limit down υποχωρώντας κατά 29%, ενώ αυτή τη στιγμή διαπραγματεύεται με πτώση 17%, καταγράφοντας συνολικές απώλειες από την Τρίτη 40%.

Η πτώση της μετοχής της Πειραιώς ξεκίνησε την Τετάρτη όταν είδαν το φως της δημοσιότητας διαρροές που ανέφεραν ότι η Τράπεζα Πειραιώς θα κάνει πριν την επικείμενη αύξηση κεφαλαίου τερατώδες reverse split το οποίο θα εξαϋλώσει την αξία της συμμετοχής του ΤΧΣ και τα χρήματα των μικρομετόχων. Η πτώση βάθυνε την Πέμπτη όταν η διοίκηση της τράπεζας, με ανακοίνωσή της, επιβεβαίωσε τις διαρροές κι οι μικρομέτοχοι άρχισαν να πετάνε τα χαρτά τους.

Νωρίτερα σήμερα η μετοχή της Πειραιώς έφτασε να διαπραγματεύεται στο 0.48 ενώ τώρα κάνει πράξεις στο 0.59, επίπεδα που αποτελούν νέο ιστορικό χαμηλό.
Από μία άποψη πάντως, τα νέα ιστορικά χαμηλά της μετοχής της Πειραιώς που καταγράφονται σήμερα στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου Αθηνών αποτυπώνουν ακριβώς την πλήρη απαξίωση των υφιστάμενων μετοχών της Πειραιώς, που κατέχουν το ΤΧΣ και οι μικρομέτοχοι, εξέλιξη στην οποία είναι σαφές ότι θα οδηγήσει η εφαρμογή του σχεδίου δημιουργικής λογιστικής του Χρ. Μεγάλου, κατά την δρομολογημένη για τον Απρίλιο ΑΜΚ της Τράπεζας Πειραιώς.

Αυτό θα συμβεί επειδή οι προβλεπόμενες διαδικασίες, δηλαδή το reverse split στη μετοχή με τη συνένωση 16.5 τωρινών μετοχών σε μία νέα μετοχή, σε συνδυασμό με την ακόλουθη μείωση μετοχικού κεφαλαίου, κατά 4.9 δις ευρώ που θα πάει για τη δημιουργία ειδικού αποθεματικού για την απορρόφηση ζημιών και την παράλληλη μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής της Πειραιώς από τα 99 σε 1 ευρώ, πριν την ΑΜΚ που θα γίνει χωρίς δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων, θα προκαλέσουν dilution της τάξης του 95% στους υπάρχοντες μετόχους και απαξιώσουν πλήρως την αξία των μετοχών τους.

ΤΧΣ και υφιστάμενοι μικρομέτοχοι, θα χάσουν ό,τι έχουν βάλει στη μετοχή της Πειραιώς και η Τράπεζα Πειραιώς θα περάσει στον έλεγχο των λίγων μεγαλοεπενδυτών που θα καλύψουν την επικείμενη αύξηση κεφαλαίου αγοράζοντας μια ολόκληρη τράπεζα που «έκαψε» τόσα δημόσια κεφάλαια και ιδιωτικό χρήμα πληρώνοντας μόλις κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Μετά τις μπουνιές στην ελληνική Βουλή εμφανίστηκαν… περιστέρια στο Ευρωκοινοβούλιο – Το πρωτοφανές περιστατικό (video)

Περιστέρι

Μετά τις μπουνιές στην ελληνική Βουλή εμφανίστηκαν… περιστέρια στο Ευρωκοινοβούλιο – Το πρωτοφανές περιστατικό (video)

Δύο πρωτοφανή περιστατικά έγιναν την ίδια μέρα στον ελληνικό και στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο

Παπαδάκης: Νευρίασε με την Αναστασοπούλου on air – «Όλη την ώρα σε βλέπω να δυσανασχετείς» (video)

Παπαδάκης Αναστασοπούλου

Παπαδάκης: Νευρίασε με την Αναστασοπούλου on air – «Όλη την ώρα σε βλέπω να δυσανασχετείς» (video)

«Μιλάω κι εγώ, μιλάς κι εσύ, μη δυσανασχετείς», είπε ο Γιώργος Παπαδάκης απευθυνόμενος στη Μαρία…

Εισαγγελέας για Τέμπη: Σε 20 μέρες να έχετε βρει ποιοι ξεμπάζωσαν και κατέστρεψαν αποδεικτικό υλικό ενώ υπήρχαν αγνοούμενοι

ΤΕΜΠΗ Ατυ

Εισαγγελέας για Τέμπη: Σε 20 μέρες να έχετε βρει ποιοι ξεμπάζωσαν και κατέστρεψαν αποδεικτικό υλικό ενώ υπήρχαν αγνοούμενοι

Η αντεισαγγελέας εφετών Λάρισας «βάζει στην θέση της» την εισαγγελέα Ειρήνη Κεχαγιά και διατάσσει την…