Το transgender μοντέλο Καίτη Γκραμμά απαντά για τη διαφήμιση της Pantene: «Εκτυλίσσεται μια ανθρωποφαγία» (video)

«Πρέπει να αντιληφθούμε ότι αυτό που εισπράττετε εσείς μία εβδομάδα, για τα LGBTQ άτομα είναι καθημερινότητα» - Συγκλονιστική συνέντευξη από το transgender μοντέλο Καίτη Γκραμμά

NewsRoom 28/01/2022 | 14:36

Στην εκπομπή Love it μίλησε η Καίτη Γκραμμά για το πως βίωσε τη συμμετοχή της στο διαφημιστικό της Pantene αλλά και για τη συζήτηση που πυροδότησε η διαφήμιση. 

Όπως δήλωσε η ίδια: «Σε κάθε διαφήμιση υπάρχουν και θετικά και αρνητικά σχόλια. Ειδικά όταν συμβαίνει κάτι πρωτοφανές και μία διαφήμιση ξεφεύγει από τα συγκεκριμένα στερεότυπα και φέρνει γενικά στο προσκήνιο ένα κοινωνικό θέμα. Τη σεξουαλικότητα και τις έμφυλες ταυτότητες δεν τις πολυσυζητάμε»

Εν συνεχεία, η Καίτη Γκραμμά έκανε αναφορά στην πρόοδο που έχει συντελεστεί πάνω στα έμφυλα ζητήματα στην Ελλάδα, και σύγκρινε την κατάσταση που επικρατεί στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης. Όπως δήλωσε η ίδια:  «Θεωρώ πως ναι (σ.σ. είμαστε πολύ πίσω) γιατί είχα και την τύχη να ζήσω αρκετό καιρό στο εξωτερικό και να δω περισσότερες αντιδράσεις, οπότε ναι, αλλά θεωρώ ότι έχουν γίνει πολλά θετικά βήματα», εξήγησε η ίδια.

Επιπλέον, η ίδια δήλωσε ότι: «Πρέπει να αντιληφθούμε ότι αυτό που εισπράττετε εσείς μία εβδομάδα, για τα LGBTQ άτομα είναι καθημερινότητα. Εμείς το εισπράττουμε από την πρώτη στιγμή που γεννιόμαστε ή από την πρώτη στιγμή που κάνουμε coming out και όχι από έναν άσχετο άνθρωπο που θα κάτσει στον υπολογιστή και θα γράψει κάτι, αλλά από δικά μας άτομα, από ανθρώπους που έχουν ορκιστεί και υποσχεθεί να μας αγαπάνε, όπως η οικογένειά μας, από ανθρώπους που έχουμε αφήσει να μπούνε στην ζωή μας και τελικά μπορεί να έχουμε εισπράξει κάποια προδοσία ή οτιδήποτε. Απλά τώρα αυτό το κομμάτι, με αφορμή αυτό το διαφημιστικό έρχεται στο προσκήνιο και καλείστε και εσείς να το αντιληφθείτε που είστε έξω από αυτόν τον κόσμο»

Αναφερόμενη στον λόγο που θεωρεί πως υπάρχει αυτός ο ρατσισμός, δήλωσε:

«Έχουν αίσθημα υπεροχής και εξουσίας, έχουν προνόμια. Βλέπουν ότι σιγά σιγά αυτό το πράγμα εξασθενεί. Κανένας δεν θέλει όταν είναι ισχυρός να αρχίσει να αποδυναμώνεται. Δεν θέλει να βλέπει ότι κι άλλοι άνθρωποι αποκτούν προνόμια, φωνή και είναι μέρος της πραγματικότητας και της καθημερινότητας».