Τρανσφοβική επίθεση στη Θεσσαλονίκη: «Μπορεί να είχαμε και νεκρό» – Η αλληλεγγύη νίκησε σήμερα

Την δική τους απάντηση απέναντι στην ομοφοβική επίθεση που δέχθηκαν χθες αργά το βράδυ στην πλατεία Αριστοτέλους δύο άτομα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, έδωσαν το απόγευμα της Κυριακής πολίτες της Θεσσαλονίκης

GIVTPvHWAAAwJEw

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η τρομακτική επίθεση κατά δύο τρανς ατόμων από ακροδεξιούς στην Πλατεία Αριστοτέλους, χθες το βράδυ.

Μεγάλος αριθμός νεαρών όπως φαίνεται στα βίντεο ντοκουμέντο τους χλευάζει και τους επιτίθεται πετώντας τους πέτρες και μπουκάλια.

Ένα από τα θύματα της επίθεσης αναφέρει ότι έτρεξαν να βρουν καταφύγιο σε κατάστημα εστίασης και το μαινόμενο πλήθος τους ακολούθησε. «Χτυπήσανε άτομα του προσωπικού όταν τους είπαν να φύγουν, προσπάθησαν να μας φτάσουν αλλά δεν τα κατάφεραν» «Μας χλευάζανε»

Παράλληλα ζητά στοιχεία και βιντεοληπτικό υλικό από αυτόπτες μάρτυρες τα οποία θα μπορούσαν να βοηθήσουν στις έρευνες.

Αποτροπιασμό προκαλούν τα όσα δηλώσει στο thesstoday, αυτόπτης μάρτυρας «Τα δυο παιδιά ευτυχώς βρήκαν καταφύγιο μέσα σε ένα κατάστημα εστίασης. Παρόλα αυτά οι δράστες ήρθαν και χτυπούσαν τα τζάμια φωνάζοντας ‘’αφήστε τους έξω να τους κανονίσουμε εμείς’’. Αν δεν τους φυγάδευαμε τα παιδιά θα ήταν στο νοσοκομείο. Μπορεί να είχαμε και νεκρό. Η αγριότητα ήταν πρωτοφανής». «Τρέχανε μέσα στο πλήθος και διψούσαν για βία», λέει χαρακτηριστικά για τα όσα είδε να εκτυλίσσονται μπροστά του.

Πλακάτ, πανό και συνθήματα κατά της ομοφοβίας κυριάρχησαν παντού στην πορεία που ξεκίνησε από την πλατεία Αριστοτέλους, ενάντια στην επίθεση που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο σημείο ενάντια δύο ατόμων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, σημειώθηκε επεισόδιο, όταν περίπου 40 άτομα -σύμφωνα με πληροφορίες με ακροδεξιές πεποιθήσεις- αποπειράθηκαν να προσεγγίσουν το σημείο της συγκέντρωσης στο οποίο βρίσκονταν ήδη εκατοντάδες άτομα.