Newsroom

Newsroom

Τρανσφοβική επίθεση ιερέα στην Καλλιθέα-Έδιωξε από το συσσίτιο άνεργη τρανς γυναίκα

Παπάς να σου πετύχει άγιες ημέρες...

iereas plati 573 420

Την ακραία τρανσφοβική συμπεριφορά ενός ιερέα στην Καλλιθέα δέχεται εδώ και λίγες βδομάδες μια τρανς γυναίκα, η οποία, λόγω οικονομικών προβλημάτων, επισκέπτεται το συσσίτιο της ενορίας, καταγγέλλει το Red Umbrella Athens

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την καταγγελία, ο ιερέας προσπάθησε να τη διώξει και της επιτέθηκε με ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς αποκαλώντας τη «άντρα με βυζιά», «πράγμα του διαβόλου», προσθέτοντας ότι «αν πεινάει να πάει να δουλέψει στη Συγγρού».

Η τρανς γυναίκα επικοινώνησε με το RED UMBRELLA ATHENS (RUA), το οποίο αφού ενημερώθηκε για το περιστατικό κατέθεσε μήνυση στη ΓΑΔΑ και συγκεκριμένα στο Τμήμα αντιμετώπισης ρατσιστικού εγκλήματος.

 

Μιλώντας στο Antivirus, η δικηγόρος που έχει αναλάβει την υπόθεση, κα. Αγγελική Σουγλέ, υποστήριξε ότι το θύμα «ξεκίνησε να πηγαίνει στο συσσίτιο της ενορίας τις τελευταίες 15 μέρες, λόγω οικονομικών προβλημάτων. Εκεί της ζητήθηκαν κάποια έγγραφα (αστυνομική ταυτότητα, λογαριασμός ΔΕΗ & εκκαθαριστικό) προκειμένου να αποδείξει την ευαλωτότητά της».

Όπως τονίζει στο περιοδικό η κ. Σουγλέ, «αν και η ίδια έχει κάνει χρήση της νομικής αναγνώρισης ταυτότητας φύλου, η διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί λόγω των καθυστερήσεων που δημιούργησε η πανδημία».

«Όταν, λοιπόν, διαπιστώθηκε η τρανς ταυτότητά της, ο ιερέας ξεκίνησε τις τρανσφοβικές επιθέσεις. Με χυδαίες εκφράσεις όπως “άνδρας με βυζιά”, “πλάσμα του διαβόλου” κ.α., ο ιερέας της αρνήθηκε τη συμμετοχή της στο συσσίτιο, διώχνοντάς την», είπε η δικηγόρος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Antivirus, ο ιερέας επικαλέστηκε την Ιερά Σύνοδο, προκειμένου να δικαιολογήσει τη συμπεριφορά του, υποστηρίζοντας ότι η εκκλησία δέχεται τους ομοφυλόφιλους, όχι όμως την αμαρτία, ενώ έφτασε σε σημείο να εκφοβίζει και άλλα άτομα που συμμετείχαν στο συσσίτιο, ώστε να τα αποτρέψει από το να δώσουν φαγητό στην τρανς γυναίκα.

Το «Red Umbrella Αthens» κατέθεσε μήνυση την Κυριακή (εντός του αυτοφώρου) μήνυση στο Τμήμα αντιμετώπισης ρατσιστικού εγκλήματος.

 

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…