Τραμπ για Μέριλ Στριπ: Είναι υπερεκτιμημένη ηθοποιός και υπηρέτρια της Χίλαρι Κλίντον

Τη δική του απάντηση στην «επίθεση» που εξαπέλυσε εναντίον του κατά τη διάρκεια της τελετής των Χρυσών Σφαιρών η Μέριλ Στριπ έδωσε ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. Μεταξύ άλλων, τη χαρακτήρισε ως την πιο υπερκτιμημένη ηθοποιό του Χόλιγουντ αλλά και ως «υπηρέτρια» της Χίλαρι Κλίντον.

NewsRoom 09/01/2017 | 14:38

Η γνωστή ηθοποιός στο λόγο που εκφώνησε με αφορμή τη βράβευσή της για τη συνολική της προσφορά στον κινηματογράφο, δεν έχασε την ευκαιρία να επιτεθεί στον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά σε ένα περιστατικό κατά την προεκλογική περίοδο, όταν είχε ειρωνευτεί έναν δημοσιογράφο με ειδικές ανάγκες.

«Υπήρξε μία ερμηνεία τη χρονιά αυτή που με συγκλόνισε» δήλωσε χαρακτηριστικά η 67χρονη Στριπ.

«Μου ράγισε την καρδιά. Όχι επειδή ήταν κάτι καλό. Ήταν η στιγμή που ο άνθρωπος που ζητούσε να εκλεγεί στην πιο αξιοσέβαστη θέση στη χώρα μας, μιμήθηκε έναν ρεπόρτερ με ειδικές ανάγκες».

Από τη μεριά του, ο νέος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, μέσω twitter αλλά και μιας μικρής τηλεφωνικής συνέντευξης στους New York Times, είπε πώς παρόλο που δεν είχε ακούσει μέχρι τότε την ηθοποιό ήταν κάτι που περίμενε από εκείνη.

Μάλιστα, χαρακτήρισε την Μέριλ Στριπ «φιλελεύθερο άνθρωπο ταινιών» αλλά και «υπηρέτρια της Χίλαρι Κλίντον».

«Για 100η φορά, δεν κορόιδεψα έναν ρεπόρτερ με ειδικές ανάγκες (δεν θα το έκανα ποτέ αυτό)», έγραψε στο twitter του.