Τραγωδία στο Αγαθονήσι

Τέσσερα ανήλικα παιδιά, μία γυναίκα και ένας άνδρας έως τώρα έχουν ανασυρθεί νεκροί, από το ναυάγιο που συνέβη το Σάββατο το πρωί στη θαλάσσια περιοχή του Αγαθονησίου, όταν το ξύλινο σκάφος στο οποίο επέβαιναν πρόσφυγες αναποδογύρισε.

5aacef411dc524e20f8b4586

Πολύνεκρη τραγωδία με μετανάστες και πρόσφυγες σημειώθηκε το πρωί στη θαλάσσια περιοχή Πόρου, νοτιοανατολικά του Αγαθονησίου, όταν ξύλινο σκάφος στο οποίο, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, επέβαιναν 20 άτομα βυθίστηκε υπό αδιευκρίνιστες αιτίες.  

Σύμφωνα με την νεότερη ενημέρωση από το πεδίο των ερευνών, ως τώρα έχουν ανασυρθεί 16 νεκροί, μεταξύ τους τέσσερα ανήλικα παιδιά. Τις Αρχές για το ναυάγιο φέρεται να ειδοποίησαν οι τρεις πρόσφυγες που κατάφεραν να βγουν μόνοι τους στη στεριά. Οι ίδιοι ισχυρίζονται ότι στη βάρκα επέβαιναν 21 άτομα. 

 Στην επιχείρηση συμμετέχουν πλοίο ανοιχτής θαλάσσης, δύο πλωτά του Λιμενικού, κανονιοφόρος του πολεμικού ναυτικού, τρία αλιευτικά σκάφη ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας, σκάφος της frontex και παραπλέοντα πλοία.

Οδύνη Βίτσα

 «Η νέα τραγωδία υπογραμμίζει με τον χειρότερο και πιο θλιβερό τρόπο πως η ανθρώπινη ζωή δεν μπορεί να συναρτάται ούτε από συμφέροντα διακινητών, ούτε από «πολιτικές» κρατών, ούτε να είναι έρμαιο της απελπισίας ανθρώπων» τόνισε ο κ. Βίτσας. Όπως είπε, «δεν μπορούμε, ούτε πρέπει να συνηθίσουμε και να ανεχτούμε να χάνονται άνθρωποι, να χάνονται παιδιά στα νερά του Αιγαίου».  

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…