Τραγωδία στην Δυτική Αττική: Βρήκαν δύο ζωντανούς – Αγνοούνται πέντε (video – εικόνες)

Την δική τους μάχη δίνει η πυροσβεστική και τα σωστικά συνεργεία στην Δυτική Αττική μετά τις φονικές πλημμύρες που άφησαν πίσω τους 15 νεκρούς και 21 τραυματίες.

5a0d53481dc52430248b47b3

Νωρίτερα, η πυροσβεστική ανακοίνωσε ότι έχουν βρεθεί ζωντανοί δύο αγνοούμενοι ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό άλλων πέντε ατόμων διατηρώντας τους φόβους ότι ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να φτάσει τα 20.

Συγκεκριμένα, σώος βρέθηκε ένας από τους αγνοούμενους στη Μάνδρα Αττικής. Πρόκειται για τον ηλικιωμένο άνδρα που μένει στην περιοχή Παλαιοχώρι. Ο ηλικιωμένος εντοπίστηκε από τους πυροσβέστες και όπως δήλωσε δεν μπορούσε να επικοινωνήσει με την κόρη του, η οποία τον δήλωσε αγνοούμενο. 

Ζωντανός μέσα στο αυτοκίνητό του βρέθηκε και ένας ακόμα αγνοούμενους.Ο 67χρονος που αγνοείτο είχε χαθεί με το αυτοκίνητό του στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Κορακά. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής που τον εντόπισαν διαπίστωσαν μάλιστα ότι είναι καλά στην υγεία του και τον μετέφεραν στο σπίτι του. 

Η Πυροσβεστική βρίσκεται στην αναζήτηση πέντε ακόμη ατόμων που αγνοούνται.

Η τραγωδία από την καταιγίδα που ξέσπασε τα ξημερώματα της Τετάρτης στη Δυτική Αττική είναι ασύλληπτη με τον αριθμό των νεκρών και των τραυματιών να αυξάνεται συνεχώς. Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας κήρυξε χθες εθνικό πένθος για τα θύματα της θεομηνίας, εκφράζοντας τη βαθιά του θλίψη και τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. Ταυτόχρονα, δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση θα σταθεί δίπλα τους με όσα μέσα έχει στη διάθεσή της.

Στους 15 έχει φτάσει μέχρι στιγμής ο αριθμός των νεκρών σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των Αρχών. Ο 15ος νεκρός, όπως διαπιστώθηκε από την προανάκριση της Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, είναι ένας ηλικιωμένος, χειμερινός κολυμβητής ο οποίος πνίγηκε στην θαλάσσια περιοχή του Σκαραμαγκά, όπου είχε πάει για μπάνιο, κάτι που επιβεβαιώνεται και από τους οικείους του. Ανασύρθηκε από το Λιμενικό και μεταφέρθηκε στο Θριάσιο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Η εκτίμηση για τις υλικές ζημιές δεν έχει ακόμα γίνει, όμως σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις συνολικά περισσότερα από 500 σπίτια και καταστήματα υπέστησαν ζημιές, πολλά εκ των οποίων καταστράφηκαν ολοσχερώς.


Σε εξέλιξη οι επιχειρήσεις της Πυροσβεστικής

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι επιχειρήσεις της Πυροσβεστικής στη Μάνδρα και στη Νέα Πέραμο, για την άντληση υδάτων και τον καθαρισμό κτιρίων από τις λάσπες και τα άλλα φερτά υλικά, που κατέβασε η χτεσινή πρωτοφανής θεομηνία.

Από χθες το βράδυ, οι προσπάθειες των πυροσβεστών εστιάζονται στον καθαρισμό του σπιτιού στο Γεφυράκι Νέας Περάμου, όπου αγνοείται ένας άνδρας, κάτι όμως που θα πάρει πολύ χρόνο, καθώς ο χώρος έχει γεμίσει κυρίως με λάσπη και χώμα, που είναι δύσκολο να απομακρυνθούν.

Από την έρευνα της Ασφάλειας προκύπτει ότι οι 14 θάνατοι οφείλονται σε πνιγμό ή σε τραυματισμό από την πρωτοφανή κακοκαιρία, εκ των οποίων οι 12 ανασύρθηκαν από την Πυροσβεστική στην περιοχή της Μάνδρας, και οι δύο από το Λιμενικό στη θαλάσσια περιοχή και είναι επίσης κάτοικοι της Μάνδρας. Έως τις πρώτες πρωινές ώρες, από τους 14 νεκρούς είχαν αναγνωριστεί οι 12 και απέμεναν δύο άνδρες που δεν είχαν ταυτοποιηθεί.


Οι πρώτες αναφορές για τα θύματα:

– Γυναίκα 82 ετών, νεκρή στο σπίτι της στην οδό Κοροπούλη στη Μάνδρα Αττικής.

– Ηλικιωμένος άνδρας, νεκρός στο σπίτι του στην οδό Αγαμέμνωνος, επίσης στη Μάνδρα.

– Άνδρας, 65 ετών περίπου βρέθηκε σε προαύλιο χώρο, στην οδό Λεωνίδα Στάμου στη Μάνδρα.

– Άνδρας, περίπου 50 ετών, στο 3ο χλμ της Λεωφόρου Αθηνών-Θηβών, στη Μάνδρα.

– Γυναίκα, εγκλωβισμένη μέσα σε αυτοκίνητο, στην οδό Αίαντος, στη Μάνδρα.

– Άνδρας, στο Ψαλίδι της Μάνδρας, ανευρέθη σε ανοιχτό χώρο.

– Γυναίκα 95 ετών, η σορός της οποίας εντοπίστηκε στο σπίτι της, στη οδό Στρατηγού Ρόκα, στη Μάνδρα.

– Δύο άνδρες, 55 και 80 ετών, προηγουμένως αγνοούμενοι από την Μάνδρα, ανασύρθηκαν νεκροί στη θαλάσσια περιοχή Ελευσίνας και ΕΛΠΕ Ασπροπύργου

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι 3 πρώτοι άνθρωποι που έχουν ταυτοποιηθεί είναι: ο Γιώργος Μακαρούνας 36 ετών, ο Μπάμπης Δημητρόπουλος 54 ετών και ο Σεραφείμ Γκορτζάς 57 ετών.

Ο Γιώργος Μακαρούνας ήταν πατέρας ενός παιδιού 3,5 ετών.


Ποτάμια πάλι οι δρόμοι

Σε ποτάμια μετατράπηκαν ξανά οι δρομοι στη Μάνδρα καθώς το πρωί έβρεξε ξανά καταρρακτωδώς. Τα συνεργεία αποκατάστασης πραγματοποιούν αγώνα δρόμου προκειμένου να ανακόψουν την πορεία των υδάτων.

Αναστολή λειτουργίας των Ειρηνοδικείων Μεγάρων και Ελευσίνας

Εν τω μεταξύ, με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή- έως και την Τρίτη, 21 Νοεμβρίου, αναστέλλεται η λειτουργία των δικαστικών υπηρεσιών των Ειρηνοδικείων Μεγάρων και Ελευσίνας, εξαιτίας των καταστροφικών πλημμυρών στη δυτική Αττική.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης αναφέρεται ακόμη ότι «λόγω των επικρατουσών δυσμενών καιρικών συνθηκών που καθιστούν δυσχερή έως και αδύνατη την ομαλή διεξαγωγή των δικών και εν γένει την απρόσκοπτη λειτουργία των δικαστικών υπηρεσιών, επιβάλλεται η κατανόηση και η παροχή κάθε διευκόλυνσης προς τους πληγέντες διαδίκους εκ μέρους όλων των συλλειτουργών της Δικαιοσύνης, μέχρις ότου εξομαλυνθεί η κατάσταση».


Ανοιχτά τα φαρμακεία – Σε κατάσταση ετοιμότητας το Θριάσιο

Ο διοικητής του ΕΚΕΠΥ εξήγησε ότι η απόφαση του υπουργείου Υγείας να τεθεί το Θριάσιο Νοσοκομείο σε κατάσταση ετοιμότητας ελήφθη «γιατί ήταν το πλησιέστερο και καταλληλότερα οργανωμένο νοσοκομείο, έτσι ώστε» -όπως είπε- «να μπορέσουμε να διαχειριστούμε άμεσα τους τραυματίες που θα έρχονταν από τις περιοχές αυτές, και για επιχειρησιακούς λόγους, ώστε τα περιστατικά -τόσο οι σοροί των θυμάτων, όσο και οι τραυματίες- να μην αναμειχθούν με τα υπόλοιπα περιστατικά εφημερίας του λεκανοπεδίου στα υπόλοιπα νοσοκομεία, που και λόγω των κυκλοφοριακών συνθηκών θα ήταν πολύ δύσκολη η πρόσβασή τους».

Η σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε τη Μάνδρας Αττικής, κατέστρεψε και τα περισσότερα φαρμακεία της περιοχής, με αποτέλεσμα την αδυναμία λειτουργίας τους.

Προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πολίτες, τα φαρμακεία της περιοχής της Μάνδρας που δεν επλήγησαν, θα παραμένουν στην υπηρεσία του κοινού μέχρι τις 23:00 και, κατόπιν συνεννόησης με τους τομεάρχες των περιοχών, οι διανυκτερεύσεις θα πραγματοποιούνται από τα φαρμακεία της περιοχής της Ελευσίνας, αναφέρει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (ΦΣΑ).

Σήμερα, κλιμάκιο του ΦΣΑ μεταβαίνει στην Μάνδρας Αττικής, ώστε να κάνει εκτίμηση των ζημιών των φαρμακείων και να τους παρέχει την καλύτερη δυνατή βοήθεια.


Ενίσχυση των περιπολιών στη δυτική Αττική

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι ενισχύονται περαιτέρω οι αστυνομικές δυνάμεις που διατίθενται σε διάφορες περιοχές της χώρας, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινόμενων.

Στο πλαίσιο αυτό, ειδικότερα για την περιοχή της Δυτικής Αττικής, αποφασίστηκε η μερική αναδιάταξη των δυνάμεων, που έχουν διατεθεί για την εφαρμογή του σχεδιασμού των μέτρων της επετείου του εορτασμού του Πολυτεχνείου.


Αναβάλλεται η ψήφιση του μερίσματος λόγω εθνικού πένθους

Αναβάλλεται για τις προσεχείς ημέρες η ψήφιση του κοινωνικού μερίσματος εξαιτίας του εθνικού πένθους που κήρυξε ο πρωθυπουργός για την τραγωδία στη Δυτική Αττική. 

Η απόφαση ελήφθη από τον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, μετά από συνεννόηση με τον Αλέξη Τσίπρα. Μεσίστια θα κυματίζει η σημαία στο Κοινοβούλιο.

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

6200599

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

«Πιθανό να συναντήσουμε άστατες καιρικές συνθήκες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και ιδιαίτερα μεσημεριανές…

Αποκάλυψη-σοκ για Ελληνικό: Bρέθηκαν 314 βόμβες θαμμένες στο πρώην αεροδρόμιο (Video)

437100549 348981421492025 1935200647555485649 n

Αποκάλυψη-σοκ για Ελληνικό: Bρέθηκαν 314 βόμβες θαμμένες στο πρώην αεροδρόμιο (Video)

«Σε σημεία που χιλιάδες άνθρωποι έμπαιναν καθημερινά!» - Την αποκάλυψη για τις εκατοντάδες βόμβες έκανε…