Τραγωδία στη Σομαλία από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου

Μέχρι στιγμής στους 39 νεκρούς και 50 τραυματίες ο απολογισμός από την έκρηξη στην πρωτεύουσα Μογκαντίσου.

58a9de331dc5244e768b4719

Αυτοκίνητο παγιδευμένο με βόμβα εξερράγη στην αγορά Wadajir στο Μογκαντίσου προκαλώντας τον θάνατο 39 ανθρώπων και τον τραυματισμό περίπου 50, δήλωσε τοπικός αξιωματούχος, λίγες ημέρες αφότου η Σομαλία εξέλεξε νέο πρόεδρο.

Το αυτοκίνητο οδηγούσε βομβιστής αυτοκτονίας, δήλωσε ο Άχμεντ Αμπντούλε Άφραξ, δήμαρχος της περιοχής Ουαντατζίρ, όπου σημειώθηκε η βομβιστική επίθεση.

“Μεταφέραμε 39 πτώματα και υπάρχουν πολλοί άλλοι τραυματίες”, δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς ο δρ Αμπντικαντίρ Αμπντιραχμάν, διευθυντής της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων Ααμίν.

Το νοσοκομείο Μαντίνα δέxθηκε 47 τραυματίες, δήλωσε ο διευθυντής του, ο δρ Μοχάμεντ Γιούσουφ ενώ σύμφωνα με αυτόπτεις μάρτυρες η αγορά καταστράφηκε ολοσχερώς.

“Ήμουν στο κατάστημά μου όταν ένα αυτοκίνητο εισήλθε στην αγορά και εξερράγη. Είδα περισσότερους από 20 ανθρώπους πεσμένους καταγής. Οι περισσότεροι ήταν νεκροί”, είπε.

Η Αλ Σαμπάμπ, η οργάνωση ισλαμιστών αναρτών που πολεμά την υποστηριζόμενη από τον ΟΗΕ κυβέρνηση, δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη για την επίθεση, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο. Η Αλ Σαμπάμπ πραγματοποιεί όλο και πιο φονικές βομβιστικές επιθέσεις παρά το γεγονός ότι έχει χάσει μεγάλο μέρος του εδάφους που κατείχε από την ειρηνευτική δύναμη της Αφρικανικής Ένωσης που υποστηρίζει τη σομαλική κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται, ότι πρόσφατα η Σομαλία εξέλεξε νέο πρόεδρο, τον Μοχάμεντ Αμπντουλάχι Μοχάμεντ, ο οποίος έχει διπλή αμερικανική και σομαλική υπηκοότητα 

Μελέτη: Μήπως τα ακραία σχόλια εναντίον της έρχονται από τη ΝΔ; – Οι αναρτήσεις της Λίνας Κλείτου

InCollage 20240419 160043944

Μελέτη: Μήπως τα ακραία σχόλια εναντίον της έρχονται από τη ΝΔ; – Οι αναρτήσεις της Λίνας Κλείτου

«Mε την όψιμη μεταγραφή με τις άλλοτε βαρύνουσες πολιτικές δηλώσεις για το πώς τρώει φαλλούς…

Σάμος: Τρόμος στο νησί καθώς έσπασε ρήγμα που δεν είχε σπάσει το 2020 – Σύσταση να αποφεύγονται κτίρια με βλάβες (Video)

image 1 1

Σάμος: Τρόμος στο νησί καθώς έσπασε ρήγμα που δεν είχε σπάσει το 2020 – Σύσταση να αποφεύγονται κτίρια με βλάβες (Video)

Σύμφωνα με την ΕΡΤ δεν έχει αναφερθεί καμία ζημιά σε κτίρια του νησιού, ενώ, όπως…