Τραγωδία δίχως τέλος στην Μάνδρα

Ακόμα ένας άνθρωπος εντοπίστηκε νεκρός το πρωί του Σαββάτου, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων από τις φονικές πλημμύρες στην Μάνδρα στους 19.

5a10512f1dc524865e8b48a2

Η κακοκαιρία που έπληξε όλη την Ελλάδα, μετατράπηκε σε εθνική τραγωδία στη δυτική Αττική, που θρηνεί 19 νεκρούς, ενώ ακόμη 6 άτομα αγνοούνται.

Δύο σορούς στον κόλπο της Ελευσίνας και μία σορό στη Μάνδρα Αττικής, εντόπισαν οι αρχές, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών από τις καταστροφικές πλημμύρες στους 19.

Οι σοροί δεν έχουν ακόμα αναγνωριστεί και παραμένει άγνωστο αν είναι από τους έξι ήδη δηλωμένους αγνοούμενους.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, πρόκειται για τις σορούς δύο ανδρών, ηλικίας περίπου 50 – 55 ετών, αγνώστων λοιπών στοιχείων. 

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ, ο Περιφερειάρχης Αττικής της Πυροσβεστικής Κωνσταντίνος Γιόβας, ο νεκρός εντοπίστηκε εντός επιχείρησης στην Μάνδα Αττικής και αυτή την στιγμή γίνονται ενέργειες να ανασυρθεί. Καθώς υπάρχει διαρροή αερίου, όπως διευκρίνισε ο κύριος Γιόβας, η ανάσυρση είναι δύσκολη και δεν μπορούν οι πυροσβέστες να χρησιμοποιήσουν ειδικά εργαλεία, ενώ ο χώρος της επιχείρησης είναι γεμάτος λάσπη και φερτά υλικά.

Πάντως μέχρι στιγμής όπως είπε δεν γνωρίζουν αν είναι ένας από τους έξι αγνοούμενος, ενώ ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής απέκλεισε ότι πρόκειται για τον αγνοούμενο οδηγό του φορτηγού, αφού η θέση που βρέθηκε το πτώμα παραπέμπει σε εργαζόμενο στην επιχείρηση.

Συνεχίζονται οι έρευνες στις λάσπες

Στα τέσσερα άτομα που αγνοούνταν, προστέθηκαν και δύο άνδρες στην περιοχή της Μάνδρας. Πρόκειται για έναν κυνηγό, ενώ ο δεύτερος βρισκόταν σε μια καντίνα, που σύμφωνα με συγγενείς τους δεν έχουν δώσει έως τώρα σημεία ζωής.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική οι αγνοούμενοι βρίσκονταν είτε στα σπίτια τους είτε σε οχήματα στην εθνική οδό Ελευσίνας Θηβών και δεν έχουν δώσει σημεία ζωής από το πρωί της Τετάρτης, οπότε και ξεκίνησε η κακοκαιρία.

Μόνο στην περιοχή της Μάνδρας η Πυροσβεστική δέχθηκε χθες 250 κλήσεις για παροχή βοήθειας. Επιπλέον, άλλες 70 κλήσεις δέχθηκε από την Αθήνα και την Αίγινα και 350 από την Κατερίνη.

Δώδεκα άτομα νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, ωστόσο η κατάσταση της υγείας μιας γυναίκας είναι πιο σοβαρή και νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη ΜΕΘ.

Σε αυξημένη εγρήγορση βρίσκεται το ΚΕΕΛΠΝΟ για ενδεχόμενες υγειονομικές συνέπειες εξαιτίας της φυσικής καταστροφής στην Δυτική Αττική.

«Δεν μπορούμε να θάψουμε τους νεκρούς μας»

Εν τω μεταξύ οι εικόνες καταστροφής στη Δυτική Αττική θυμίζουν τριτοκοσμική χώρα. Η απόγνωση των κατοίκων δεν μπορεί να περιγραφεί καθώς είδαν τις περιουσίες τους να χάνονται στους χειμάρρους λάσπης. Η Μάνδρα Αττικής έχει υποστεί ολοκληρωτική καταστροφή σύμφωνα με τη δήμαρχο της περιοχής.

Η δήμαρχος, η κυρία Ιωάννα Κριεκούκη, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι είπε πως 2.000 νοικοκυριά έχουν καταστραφεί ολοκληρωτικά με «ζημιές που δεν επιδιορθώνονται και πρόσθεσε πως όλα τα αυτοκίνητα που βρέθηκαν στον ρου των χειμάρρων έχουν επίσης καταστραφεί.

«Δεν μπορούμε να θάψουμε τους νεκρούς μας», δήλωσε στο ίδιο μέσο επισημαίνοντας πως ο δρόμος είναι «κομμένος» από 4 βυτιοφόρα που έχουν θαφτεί στη λάσπη. «Που είναι το έργο της Αθηνών-Θηβών;» διερωτήθηκε, σημειώνοντας πως η γραφειοκρατία καθυστερεί την εκπόνηση των αντιπλημμυρικών έργων που έχουν εξαγγελθεί.

Η υλοποίηση των έργων που αφορούν στη ζωή και την ασφάλεια των πολιτών θα πρέπει να γίνεται με αναγκαστικές απαλλοτριώσεις , «πνίγεται κόσμος σε όλη την Ελλάδα (…) δεν μπορεί για μία γνωμοδότηση του δασαρχείου να απαιτούνται 3 και 5 χρόνια», είπε.

Σημειώνεται ότι ο δήμος Μάνδρας έχει απευθύνει έκκληση στους πολίτες να μην πίνουν νερό, πριν διεξαχθούν δειγματοληπτικοί έλεγχοι για την καταλληλότητά του, ενώ έχουν αποκατασταθεί τα προβλήματα στο μισό δίκτυο ύδρευσης του δήμου.

Εν τω μεταξύ συνεχίζονται, όσο επιτρέπει ο καιρός, οι αυτοψίες τεχνικών κλιμακίων του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές της Δυτικής Αττικής. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών , εξειδικευμένα τεχνικά κλιμάκια 120 μηχανικών πραγματοποίησαν χθες Παρασκευή 268 αυτοψίες στο δήμο Μάνδρας- Ειδυλλίας και στη Δ.Ε. της Νέας Περάμου.

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…