Newsroom

Newsroom

Τραγούδια της Σμύρνης και της Μικράς Ασίας με τη Μαρία Σουλτάτου

«ΠΕΡΑΝ, το καφέ-αμάν της πόλης»

soultatou

Την Παρασκευή 23 Μαΐου στις 22.30 στο «ΠΕΡΑΝ, το καφέ-αμάν της πόλης», εμφανίζεται η ιδιαίτερη ερμηνεύτρια Μαρία Σουλτάτου, σε ένα πρόγραμμα με τραγούδια της Σμύρνης και της Μικράς Ασίας.

Η Μαρία Σουλτάτου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης. Ξεκίνησε την καλλιτεχνική της συνεργασία με τον Λίνο Κόκοτο και από τότε συνεργάστηκε με πολλούς εκπροσώπους της Ελληνικής μουσικής: Αριστείδη Μόσχο, Χριστόδουλο Χάλαρη, Σταύρο Ξαρχάκο, Γρηγόρη Μπιθικώτση, Χρήστο Νικολόπουλο, Μίκη Θεωδοράκη, Γιώργο Νταλάρα, Χρήστο Λεοντή κ.ά. Η ερμηνεία της χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερη ευαισθησία.

«Όταν έφτασε στα αυτιά μου για πρώτη φορά ο ήχος του Σμυρναίικου τραγουδιού, αν και ήμουν πολύ μικρή, με μάγεψε. Θυμάμαι πως έμεινα ακίνητη για αρκετή ώρα, ιδιαίτερα συγκινημένη, προσπαθώντας να καταλάβω τι; μουσική τι; τραγούδι τι; φωνή ήταν αυτό που άκουγα. Αυτό όμως που με παραξένεψε περισσότερο ήταν ότι, ενώ αυτό που άκουγα ερχόταν από το ραδιόφωνο, νόμιζα ότι έβλεπα εικόνες, αλλά και μυρωδιές γιασεμιού βασιλικού και κανέλας”, αναφέρει η Μαρία Σουλτάτου.

ΠΕΡΑΝ, το καφέ – αμάν της πόλης

Λ. Δεκελείας 20, Ν.Χαλκηδόνα, Τ.Κ. 143 43

Πληροφορίες: 210-25.33.896

 

Κακλαμάνης: «Απαράδεκτος» ο Κυριαζίδης για το ομοφοβικό σχόλιο για Κασσελάκη – «Καρφί» στην κυβέρνηση για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου (video)

Κακλαμάνης

Κακλαμάνης: «Απαράδεκτος» ο Κυριαζίδης για το ομοφοβικό σχόλιο για Κασσελάκη – «Καρφί» στην κυβέρνηση για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου (video)

«Δεν πέρασα επιπολαίως το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για την Ελλάδα. Με στενοχώρησε», είπε χαρακτηριστικά ο…