Newsroom

Newsroom

Τραγούδι για την αποστολή στην Έσχατη Θούλη έγραψε ο Μπράιαν Μέι των Queen

«Στην αρχή δίστασα γιατί το έβρισκα δύσκολο να σκεφτώ οτιδήποτε που να κάνει ομοιοκαταληξία με την Έσχατη Θούλη (Ultima Thule)», δήλωσε ο αστροφυσικός και θρυλικός κιθαρίστας των Queen

560387572

Ο Μπράιαν Μέι, αστροφυσικός και κιθαρίστας του θρυλικού συγκροτήματος Queen, κυκλοφόρησε ένα νέο τραγούδι με τίτλο «New Horizons». Το τραγούδι γράφτηκε με αφορμή την ιστορική αποστολή της NASA στο πιο μακρινό ουράνιο σώμα του ηλιακού μας συστήματος, την ‘Εσχατη Θούλη. 

Η αποστολή στέφθηκε με επιτυχία, καθώς μόλις χθες, οι επιστήμονες της NASA άρχισαν να λαμβάνουν εικόνες από το σκάφος New Horizons, που πέρασε από απόσταση 27.000 χιλιομέτρων από το ουράνιο σώμα.

«Η αποστολή δημιούργησε μουσική μέσα στο κεφάλι μου. Είναι μια αποστολή που έχει να κάνει με την ανθρώπινη περιέργεια, την ανάγκη της ανθρωπότητας να βγει εκεί έξω και να εξερευνήσει», δήλωσε ο Μέι, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Όπως είπε, τον κάλεσε ο επικεφαλής επιστήμονας της αποστολής ‘Αλαν Στερν και του ζήτησε να γράψει ένα τραγούδι για την περίσταση.

«Στην αρχή δίστασα γιατί το έβρισκα δύσκολο να σκεφτώ οτιδήποτε που να κάνει ομοιοκαταληξία με την Έσχατη Θούλη», ανέφερε ο βρετανός επιστήμονας και μουσικός. Τελικά, συνεργάστηκε με τον άγγλο στιχουργό Ντον Μπλακ και μπόρεσε να γράψει ένα τραγούδι, το οποίο αρχίζει και τελειώνει με φράσεις του διάσημου αείμνηστου βρετανού κοσμολόγου Στίβεν Χόκινγκ.

Ο Μέι, ο οποίος είχε διακόψει τις σπουδές του στη φυσική για να ασχοληθεί με το συγκρότημα των Queen, τελικά πήρε με μεγάλη καθυστέρηση το διδακτορικό του από το Imperial College του Λονδίνου το 2007. Έκτοτε εμπλέκεται με διάφορα επιστημονικά και διαστημικά προγράμματα.