Τραγωδία στις Σέρρες: «Θα αποδοθούν ευθύνες για τον θάνατο του μαθητή», ανακοίνωσαν τα υπουργεία Εσωτερικών και Παιδείας

«Η τραγική απώλεια του μικρού μαθητή στις Σέρρες μας έχει συγκλονίσει» - Αναλυτικά η κοινή ανακοίνωση των υπουργείων.

serres

Σε ανείπωτη θλίψη έχει βυθιστεί η κοινωνία των Σερρών μετά τραγωδία που σημειώθηκε σε δημοτικό σχολείο όπου προκλήθηκε έκρηξη στο λεβητοστάσιο, με αποτέλεσμα ένα 12χρονο παιδί να χάσει τη ζωή του.

Τα υπουργεία τα υπουργεία Εσωτερικών και Παιδείας και Θρησκευμάτων, σε κοινή τους δήλωση, εξέφρασαν τη λύπη τους για το τραγικό αυτό περιστατικό ενώ όπως τόνισαν, βρίσκονται σε επικοινωνία με τον αρμόδιο για τη λειτουργία του σχολείου, προκειμένου να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους «για να διερευνηθούν τα αίτια της τραγικής απώλειας και να αποδοθούν ευθύνες».

Αναλυτικά η κοινή ανακοίνωση των υπουργείων

«Η τραγική απώλεια του μικρού μαθητή στις Σέρρες μας έχει συγκλονίσει. Η σκέψη μας είναι στους γονείς και την οικογένειά του, καθώς και στις οικογένειες των παιδιών που τραυματίστηκαν.

Είμαστε σε επικοινωνία με τον αρμόδιο για τη λειτουργία του σχολείου Δήμο για να διερευνηθεί τι ακριβώς έχει συμβεί. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να διερευνηθούν τα αίτια της τραγικής απώλειας και να αποδοθούν ευθύνες».

Το χρονικό του φρικτού δυστυχήματος

Συναγερμός σήμανε στο 9 Δημοτικό Σχολείο Σερρών έπειτα από έκρηξη σε δεξαμενή καυσίμων η οποία σημειώθηκε το μεσημέρι, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένα 12χρονο παιδί και δύο ακόμη παιδιά 6 και 9 ετών να τραυματιστούν ελαφρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σφοδρότητα της έκρηξης ήταν τόσο δυνατή που εκτόξευσε την πόρτα του λεβητοστασίου σαράντα μέτρα, με αποτέλεσμα να πέσει πάνω στο 12χρονο παιδί.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έχει παραλάβει άλλα δύο παιδιά 8 και 10 ετών ελαφρά τραυματισμένα και τα έχει μεταφέρει στο νοσοκομείο.

Ο Δήμαρχος βγήκε με κλάματα από τον χώρο που βρισκόταν το λεβητοστάσιο. Οι γονείς των παιδιών βρίσκονται στο σχολείο και ξεσπούν σε λυγμούς βλέποντας τις εικόνες.

Ο καυστήρας φέρεται να ήταν καινούργιος, καθώς σύμφωνα με αναφορές εγκαταστάθηκε φέτος και δεν είχε χρησιμοποιηθεί άλλες χρονιές.

Φρίκη στη Φλόριντα: 19χρονος ελληνικής καταγωγής σκότωσε τους γονείς του – Σκληρό βίντεο

447897954 381285194438864 6384505959878232021 n

Φρίκη στη Φλόριντα: 19χρονος ελληνικής καταγωγής σκότωσε τους γονείς του – Σκληρό βίντεο

Οι αστυνομικοί έσπευσαν αρχικά στο σπίτι όταν έλαβαν μια περίεργη κλήση 911 από τη μητέρα…