Τραγωδία στην Ελβετία: Πενταμελής οικογένεια – θύματα θεωριών συνωμοσίας πήδηξαν από τον 7ο όροφο (Video)

«Όλα τα θύματα πήδηξαν από το μπαλκόνι το ένα μετά το άλλο», μέσα σε διάστημα πέντε λεπτών, όταν αστυνομικοί τους χτύπησαν την πόρτα - Οι αρχές εξετάζουν το σενάριο ομαδικής αυτοκτονίας - Η πενταμελής οικογένεια και οι θεωρίες συνωμοσίας.

claudio schwarz p69DxT uMFI unsplash

Θρίλερ με πενταμελή οικογένεια που πήδηξε από το μπαλκόνι: Τέσσερις Γάλλοι μέλη της ίδιας οικογένειας σκοτώθηκαν αφού έπεσαν – ο ένας μετά τον άλλον –  από το μπαλκόνι στον 7ο όροφο, όταν αστυνομικοί τους χτύπησαν την πόρτα. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη της οικογένειας ήταν υπέρμαχοι του κινήματος του επιβιωτισμού καθώς και θεωριών συνωμοσίας – Από τα πέντε μέλη της οικογένειας των Γάλλων, μόνον ο γιος επέζησε της πτώσης και σήμερα βρίσκεται σε κώμα.

Οι αρχές εξετάζουν το σενάριο ομαδικής αυτοκτονίας

Όλα τα στοιχεία, λοιπόν, δείχνουν ομαδική αυτοκτονία, καθώς τα πέντε μέλη της οικογένειας φέρεται ότι έπεσαν το ένα μετά το άλλο από το μπαλκόνι του διαμερίσματός τους στον έβδομο όροφο. Το σοκαριστικό αυτό περιστατικό συνέβη την περασμένη Πέμπτη, 24 Μαρτίου.

Τα πρώτα στοιχεία: Η πενταμελής οικογένεια και οι θεωρίες συνωμοσίας

Τα πρώτα στοιχεία είχαν δείξει πως η τραγωδία εκτυλίχθηκε όταν αστυνομικοί έφθασαν στο διαμέρισμα αυτό για κάποιο πρόβλημα με την εκπαίδευση ενός εκ των παιδιών.

Σύμφωνα με το δίκτυο της Al Jazeera, η οικογένεια ήταν εσώκλειστη στο σπίτι, από την έναρξη της πανδημίας, ενώ σύμφωνα με στοιχεία που βρέθηκαν στον χώρο του σπιτιού τους, όπως μια σημαντική συλλογή προμηθειών για την περίπτωση έκτακτης ανάγκης, δείχνουν πως τα μέλη της οικογένειας ήταν υπέρμαχοι του κινήματος του επιβιωτισμού, καθώς και θεωριών συνωμοσίας. Μάλιστα, οι αρχές επισημαίνουν πως η ομαδική αυτοκτονία έγινε λίγο μετά από επίσκεψη που δέχθηκαν από αστυνομικούς, οι οποίοι ωστόσο δεν κατάφεραν να εισέλθουν στο διαμέρισμα.

«Οι αστυνομικοί δεν μπόρεσαν να εισέλθουν στο διαμέρισμα. Εκείνη τη στιγμή, προφανώς, ελήφθη η απόφαση από την οικογένεια αυτή να πηδήξει στο κενό από το μπαλκόνι του 7ου ορόφου», δήλωσε στο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RTS ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας του καντονιού Βο, Ζαν Κριστόφ Σοτερέλ.

Δύο αστυνομικοί μετέβησαν στο διαμέρισμα της οικογένειας από τη Γαλλία «για να εκτελέσουν ένα ένταλμα που είχε εκδοθεί σε σχέση με την κατ’ οίκον εκπαίδευση ενός παιδιού», είχε διευκρινίσει η τοπική Αστυνομία σε σχετικό δελτίο Τύπου.

Το ένταλμα αφορούσε τον πατέρα, έναν 40χρονο Γάλλο, που διέμενε σε αυτό το διαμέρισμα. Οι αστυνομικοί χτύπησαν την πόρτα, άκουσαν μια φωνή να ρωτάει «ποιος είναι;», αλλά αφότου δήλωσαν την ταυτότητά τους, δεν άκουγαν πλέον κανέναν θόρυβο από το διαμέρισμα.

Μη μπορώντας να έλθουν σε επαφή με τους ενοίκους, αποχώρησαν από το σημείο, όμως, στο μεταξύ, ένας μάρτυρας τηλεφώνησε στην αστυνομία για να ειδοποιήσει πως άνθρωποι είχαν πέσει από το μπαλκόνι ενός διαμερίσματος.

Ο αυτόπτης μάρτυρας «ήταν παρών τη στιγμή που τα μέλη της οικογένειας έπεσαν», διευκρίνισε ο Σοτερέλ.

Ο γιος, ηλικίας 15 ετών, νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Η παρουσία κάποιου άλλου προσώπου στο διαμέρισμα τη στιγμή της τραγωδίας έχει αποκλειστεί στην παρούσα φάσης της έρευνας. «Τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν κεκλεισμένων των θυρών. Τα θύματα βρίσκονταν στο διαμέρισμα και κατόπιν έπεσαν από το μπαλκόνι. Αν πρόκειται για μια πτώση ή για άλλες συνθήκες, η έρευνα θα καθορίσει με τι έχουμε να κάνουμε», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας.

Τα πέντε μέλη της οικογένειας ήταν τα εξής: ο πατέρας, η σύζυγός του, 41 ετών, η δίδυμη αδελφή της, η 8χρονη κόρη του ζευγαριού και ο γιος, ηλικίας 15 ετών, ο οποίος νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

ηφαιστιο

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

Τουλάχιστον 11 χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους εν μέσω φόβων για εξάπλωση τέφρας και…

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

phlio 1

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

Οι ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν την χώρα, οδήγησαν σε πλημμυρικά φαινόμενα σε περιοχές της Θεσσαλίας.