Newsroom

Newsroom

Τραγωδία στη Λιβύη: Η κατάσταση της υγείας των τραυματιών

Πιο σοβαρά οι τρεις από τους δεκατρείς τραυματίες - Οι δύο φέρουν εγκαύματα στο πρόσωπο και το σώμα

5637943

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύονται στην Αθήνα τρεις από τους συνολικά δεκατρείς τραυματίες από το θανατηφόρο τροχαίο της ελληνικής αποστολής στη Λιβύη.

Οι δέκα από τους τραυματίες νοσηλεύονται στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Ο ένας φέρει πολλαπλά κατάγματα, με σοβαρότερο αυτό στη μέση του, ενώ οι άλλοι δύο φέρουν εγκαύματα στο πρόσωπο και στο σώμα. Και οι τρεις σοβαρά τραυματίες υπεβλήθησαν χθες σε χειρουργικές επεμβάσεις.

Άλλοι δύο τραυματίες νοσηλεύονται στο 251 Νοσοκομείο Αεροπορίας και ένας στο Ναυτικό Νοσοκομείο. Η κατάσταση της υγείας τους είναι καλύτερη, όπως και των άλλων επτά που νοσηλεύονται στο 401.

Σήμερα αναμένεται οι γιατροί να εξετάσουν αν μπορεί να δοθεί εξιτήριο στους πιο ελαφρά τραυματίες.

Εν τω μεταξύ, αδιευκρίνιστες παραμένουν ακόμα οι συνθήκες του θανατηφόρου τροχαίου, με τις μαρτυρίες να μεγαλώνουν τα αναπάντητα ερωτήματα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, που επικαλείται στρατιωτικές πηγές, προπομπός της φάλαγγας τεσσάρων αυτοκινήτων ήταν ένα τζιπ με ενόπλους που προέρχονταν από τις δυνάμεις του στρατηγού Χάφταρ. Ακολουθούσε το λεωφορείο με τα 19 άτομα -16 στρατιωτικούς και τρεις διερμηνείς του ΥΠΕΞ-, αμέσως μετά ήταν το φορτηγό με τους τρεις τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας και τελευταίο ήταν ακόμα ένα τζιπ με ενόπλους.

Όπως η φάλαγγα κινούταν στον δρόμο, υπήρχε μία δεξιά στροφή μπροστά τους. Στο αντίθετο ρεύμα υπήρχε ένα τζιπ, στο οποίο επέβαινε μία οικογένεια 6 ατόμων. Υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, οι δεξιές ρόδες του τζιπ πάτησαν εκτός δρόμου και ο οδηγός στην προσπάθειά του να επαναφέρει το όχημα, έκανε μία στραβοτιμονιά με αποτέλεσμα το τζιπ να καρφωθεί στο εμπρός αριστερό μέρος του πούλμαν.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, το τζιπ είχε ένα διασκευασμένο ντεπόζιτο καυσίμων, μέσα στο οποίο υπήρχαν περίπου 200 λίτρα βενζίνης. Αυτός είναι και ο λόγος που εξηγεί πως τα δύο οχήματα έγιναν παρανάλωμα του πυρός μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Πληροφορίες από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας αναφέρουν ότι κατά την μεταφορά της ελληνικής αποστολής δεν χρησιμοποιήθηκαν τεθωρακισμένα των Ελλήνων στρατιωτικών, καθώς το επιχειρησιακό σκέλος δεν ήταν πολεμικό. Η ελληνική αποστολή στη Λιβύη επρόκειτο να παράσχει υγειονομική υποστήριξη στον λαό της Λιβύης που επλήγη από την κακοκαιρία Daniel και γι’αυτό δεν κρίθηκε σκόπιμο να μετακινηθούν με τεθωρακισμένο. Όμως εδώ γεννούνται ερωτηματικά.  Πάρθηκαν όλα τα αναγκαία μέτρα προκειμένου η ελληνική αποστολή να μεταφερθεί με ασφάλεια από το αεροδρόμιο της Βεγγάζης στην πόλη Ντέρνα; Οι ιθύνοντες τι μέτρα πήραν για την ομαλή διεξαγωγή της αποστολής;

Λέσβος: Αυτοκίνητο παρέσυρε δύο πεζούς σε τροχαίο – Χωρίς τις αισθήσεις της γυναίκα Τρομακτικό τροχαίο

troxaio me egataleipsi

Λέσβος: Αυτοκίνητο παρέσυρε δύο πεζούς σε τροχαίο – Χωρίς τις αισθήσεις της γυναίκα Τρομακτικό τροχαίο

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα προς την Κυριακή σημειώθηκε το τροχαίο δυστύχημα με αγροτικό, τρεις επιβαίνοντες…

Κραυγή αγωνίας από τις αναπληρώτριες μητέρες- Η κυβέρνηση τους κόβει από το επίδομα μητρότητας (video)

pregnant g076b366fe 1920 768

Κραυγή αγωνίας από τις αναπληρώτριες μητέρες- Η κυβέρνηση τους κόβει από το επίδομα μητρότητας (video)

Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει της μη μισθωτές εργαζόμενες μητέρες ως δεύτερης κατηγορίας, φθηνές, αναλώσιμες και χωρίς…

Μαρούσι: Άγρια συμπλοκή με πυροβολισμούς έξω από νυχτερινό κέντρο – Ένας νεκρός και ένας τραυματίας (video)

9 12

Μαρούσι: Άγρια συμπλοκή με πυροβολισμούς έξω από νυχτερινό κέντρο – Ένας νεκρός και ένας τραυματίας (video)

Νεκρός ένας 21χρονος, σοβαρά τραυματισμένος ένας 23χρονος