Τραγωδία στη Χίο: 4 νεκροί μετά από βύθιση λέμβου – Συνεχίζει την αντιμεταναστευτική πολιτική ο Μηταράκης (Photos)

Τέσσερις νεκροί μετά από βύθιση λέμβου - Τρία παιδιά μεταξύ των θυμάτων. Την ίδια ώρα, συνεχίζει την αντιμεταναστευτική πολιτική ο Ν. Μηταράκης.

5410611

Τρία ανήλικα παιδιά και μία γυναίκα έχουν ανασυρθεί νεκροί, μετά το ναυάγιο λέμβου με πρόσφυγες και μετανάστες επιβαίνοντες στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά νοτιοανατολικά της Χίου

Στο σημείο, όπου είναι σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος, έχουν διασωθεί έως τώρα 22 άτομα (14 άνδρες, 7 γυναίκες και ένα παιδί). Όπως ανέφεραν κάποιοι από τους διασωθέντες, στη λέμβο επέβαιναν συνολικά 27 άτομα. Ανασύρθηκαν νεκρά, τρία ανήλικα κορίτσια και μια γυναίκα, ενώ ένα ακόμη άτομο αγνοείται.

Στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης συμμετέχουν πλοίο ανοιχτής θαλάσσης και δύο πλωτά του ΛΣ, ένα ελικόπτερο super puma, ένα ελικόπτερο του ελληνικού στρατού, ένα πλοίο δύναμης του ΝΑΤΟ, τρία αλιευτικά και τρία παραπλέοντα πλοία. Στη θαλάσσια περιοχή πνέουν άνεμοι 5 με 6 μποφόρ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, οι επιβαίνοντες στη λέμβο κάλεσαν σε βοήθεια μέσω του 112, λέγοντας ότι το σκάφος τους βρίσκεται σε δυσχερή θέση, όταν εξαιτίας των υπεράριθμων επιβατών και των κακών καιρικών συνθηκών, ξεκόλλησε το πάτωμα της βάρκας με αποτέλεσμα να βυθιστεί.

Κανείς από τους επιβάτες δεν φορούσε σωσίβιο.

Συνεχίζει την αντιμεταναστευτική πολιτική ο Ν. Μηταράκης

Στο μεταξύ – την ίδια ώρα που το υπουργείο μετανάστευσης και ασύλου κωφεύει στις σοβαρότατες καταγγελίες και Διεθνών Οργανισμών, για αλλεπάλληλες παράνομες επαναπροωθήσεις μεταναστών στην Τουρκία, ακόμα και σε συνεργασία με την Frontexμε τις ελληνικές αρχές να αρνούνται προκλητικά να τις διερευνήσουν, μετά την ΚΥΑ που βαφτίζει την Τουρκία ασφαλή τρίτη χώρα για πρόσφυγες από τη Συρία, το Αφγανιστάν, το Μπανγκλαντές, το Πακιστάν και τη Σομαλία αλλά και τις καθημερινές καταγγελίες για τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν στα ΚΥΤ, ο Νότης Μηταράκης συνεχίζει πιστά την αντιμεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης.

Σε μήνυμά του στα κοινωνικά δίκτυα σχετικά με το ναυάγιο προσφύγων στη θαλάσσια περιοχή της Χίου, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης σημειώνει:

«Οι τουρκικές αρχές πρέπει να κάνουν περισσότερα για να αποτρέψουν στην πηγή την εκμετάλλευση από εγκληματικές συμμορίες. Αυτά τα ταξίδια δεν θα έπρεπε ποτέ να επιτρέπονται να γίνουν».

Στην ίδια γραμμή, το βάρος ευθύνης για την ανθρωπιστική κρίση, ο Μηταράκης το «ρίχνει» στους αδίστακτους λαθροδιακινητές:

«Αυτή είναι η πραγματικότητα της εκμετάλλευσης μεταναστών απο εγκληματικές συμμορίες στο Αιγαίο. Αδίστακτοι λαθροδιακινητές βάζουν σε κίνδυνο ζωές σε βαριά φορτωμένες, μη αξιόπλοες λέμβους ανοιχτά της Χίου».

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…