Newsroom

Newsroom

Τραγωδία στα Τέμπη: Απάνθρωπη η απόφαση της Euroleague να διεξαχθούν τα παιχνίδια των ελληνικών ομάδων

Η Euroleague δεν μπήκε στον κόπο να σεβαστεί το πένθος και το σοκ της Ελλάδας, λόγω της τραγωδίας στα Τέμπη.

mavro pano1

Κανονικά θα διεξαχθούν τα παιχνίδια των ελληνικών ομάδων στην Eurolegue. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός θα δώσουν τις μάχες τους, με πένθος στις φανέλες τους.

Ενώ οι περισσότεροι πίστευαν οτι οι αγώνες των δύο ελληνικών ομάδες θα αναβληθούν, λόγω της τραγωδίας στα Τέμπη, η Euroleague, είχε άλλη άποψη.

Το προφανές είναι πως έπρεπε να αναβληθούν απ’ το πρωί της Τετάρτης κιόλας, τα παιχνίδια του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού. Έπρεπε να ανακοινωθεί η τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των θυμάτων. Όπως θα έκανε κάθε σοβαρή και μεγάλη διοργάνωση. Αλλά για την Euroleague όλα αυτά δεν έχουν καμία σημασία. «Ανέβασε» στο twitter μια τυπική ανακοίνωση για τη θλίψη της και… πάμε παρακάτω.

 

 

Τοποθετεί δύο ομάδες «μουδιασμένες» απ’ το σοκ, στη θέση να πρέπει να αγωνιστούν και την ίδια στιγμή να έχουν τον κόσμο τους σε έξαλλη κατάσταση να οργίζεται μέσα στη θλίψη του. Ζητώντας μέχρι και να μην κατέβουν να παίξουν οι ομάδες της χώρας.

Η Ελλάδα πενθεί. Το μπάσκετ δεν την ενδιαφέρει. Ο κόσμος περίμενε το αυτονόητο. Φίλαθλοι που έχουν δώσει λεφτά για αγώνες της Euroleague, έχουν ταξιδέψει για τα Final-4 ελληνικών ομάδων, αηδίασαν με τη διοργάνωση. Την απανθρωπιά της και την ασέβειά της στο πένθος της χώρας, στο πένθος που βιώνουν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός συν τους φιλάθλους τους.

 

Εντονη αντιδραση των ελληνικών ομάδων στην απόφαση

 

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Αναντολού Εφές (02/03, 21:30) για την 26η αγωνιστική της Euroleague σε ένα παιχνίδι που δεν αναβλήθηκε, αλλά θα σημαδευτεί από σημαντικές ενέργειες των πράσινων εις ένδειξη πένθους για τα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών.

Αναλυτικά οι ενέργειες της ΚΑΕ Παναθηναϊκός:

-Στο cube παίζει μόνο το μήνυμα ότι: “Η Ελλάδα θρηνεί τα παιδιά της” / Στα αγγλικά: Greece mourns the loss of its Children”.

-Πίσω από τους πάγκους και τη γραμματεία έχει τοποθετηθεί ένα μαύρο πανό.

-Το σταφ της ομάδας θα φορά μαύρες γραβάτες.

– Οι εμφανίσεις των παικτών του Παναθηναϊκού είναι με “πένθος” (μαύρο διακριτικό). Κι αυτό γιατί δεν ήταν εφικτό να αγωνιστεί με μαύρες εμφανίσεις διότι ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα είχε γίνει αποδεκτό το αίτημα της Εφές να παίζει με τις μαύρες λόγω του σεισμού στην Τουρκία.

-Κατόπιν αιτήματος του Παναθηναϊκού θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή πριν την έναρξη του αγώνα εις μνήμην των θυμάτων.

-Δεν θα παίξει καθόλου μουσική στο γήπεδο.

-Καμία δράση (χορηγικη ή άλλη) δεν θα γίνει στο παρκέ ή περιμετρικά πριν κατά τη διάρκεια και μετά τον αγώνα.

 

Βεζένκοφ: «Μεγάλη τραγωδία – Το μπάσκετ σε δεύτερη μοίρα»

Ο Ολυμπιακός έχει εκτός έδρας αγώνα την Παρασκευή (3/3) στο Μιλάνο απέναντι στην Αρμάνι. Το μυαλό όλων δεν μπορεί παρά να είναι στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών. Αυτό τόνισε και ο Σάσα Βεζένκοφ πριν το ματς με τους Ιταλούς. Ο άσος των «ερυθρόλευκων» τόνισε πως το μπάσκετ περνά σε δεύτερη μοίρα.

Οι δηλώσεις του Βεζένκοφ:

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος άνθρωπος που ζει στην Ελλάδα, αλλά και σε όλο τον κόσμο που δεν έχει δει τι έχει γίνει. Εκ μέρους όλης της ομάδας να πω τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες των θυμάτων. Είναι μια μεγάλη τραγωδία. Να αναπαυθούν εν ειρήνη. Το μπάσκετ περνά σε δεύτερη μοίρα. Κάτι τέτοιες στιγμές βλέπουμε για πόσο ασήμαντα πράγματα νευριάζουμε στην καθημερινότητά μας, για τι πράγματα αγχωνόμαστε. Θα μπορούσε ο καθένας να είναι στη θέση αυτών των παιδιών, γιατί μιλάμε κυρίως για νέα παιδιά. Εύχομαι αυτή η τραγωδία να είναι η τελευταία, να μάθουμε μέσα από αυτό. Τα συλλυπητήριά μου σε όλους αυτούς που θρηνούν θύματα».

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους