Newsroom

Newsroom

Τραγωδία από την πλημμύρα: Πέντε οι νεκροί, ανάμεσα τους και ένα βρέφος 8 μηνών

Βιβλικών διαστάσεων είναι η καταστροφή στις περιοχές Πολιτικά, Ψαχνά και Μπούρτζι από την φονική καταιγίδα που έπληξε την Εύβοια τη νύχτα.

LEYKATNI

Ο μέχρι στιγμής απολογισμός από την φονική νεροποντή είναι πέντε νεκροί και δύο αγνοούμενοι, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος μετέβη εσπευσμένα στο νησί.

Εξερχόμενος από την έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Βασιλικού, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις φονικές πλημμύρες στην Κεντρική Εύβοια, μεταξύ αυτών, ένα βρέφος 8 μηνών και δύο ηλικιωμένοι από τα Πολιτικά.

Παράλληλα έγινε γνωστό ότι οι άλλοι δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους προσπαθώντας να διαφύγουν από τα ορμητικά νερά, ενώ υπάρχουν και δύο αγνοούμενοι.

Τα πυροσβεστικά συνεργεία συνεχίζουν τις επιχειρήσεις απεγκλωβισμών ανθρώπων που έχουν παγιδευτεί στα σπίτια, όπου σε πολλά σημεία το νερό έχει φτάσει πάνω απο 1,5 μέτρα.
 

Σε πλήρη εξέλιξη οι επιχειρήσεις διάσωσης 

Στο μεταξύ, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι επιχειρήσεις διάσωσης στην πληγείσα από την κακοκαιρία Εύβοια όπου μέχρι τώρα έχουν χαθεί τρεις ανθρώπινες ζωές. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το Π.Σ., το κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας δέχτηκε κλήσεις για παροχή βοήθειας και αντλήσεις υδάτων, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων (Δ.Κ. Ψαχνών και Τ.Κ. Πολιτικών) και Δήμου Χαλκιδέων Ευβοίας και κυρίως στις περιοχές Μπούρτζι, Βασιλικό, Πολιτικά, Λευκαντί, Σταυρό, Κοντοδεσπότι, Ψαχνά και Χαλκίδα. Αναλυτικά, η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί 495 κλήσεις οι περισσότερες εκ των οποίων αφορούν αντλήσεις υδάτων. Έως τώρα έχουν πραγματοποιηθεί από οχήματα και οικίες 47 απομακρύνσεις ατόμων τα οποία έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο.

Επίσης, μέχρι τώρα έχουν απομακρυνθεί οκτώ άτομα με ελικόπτερο του ΠΣ από εναέριους διασώστες της 1ης ΕΜΑΚ. Πρόκειται για μια οικογένεια από τα Πολιτικά

Εντωμεταξύ,σΣτη διάσωση και περισυλλογή μίας 73χρονης που παρασύρθηκε στη θαλάσσια περιοχή του Λευκαντίου μετά από υπερχείλιση του ποταμού Λήλαντα, προχώρησε περιπολικό σκάφος του λιμενικού σώματος.

Η 73χρονη, όπως και ένας 72χρονος που αγνοείτο στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή, διέμεναν σε κατοικία της περιοχής μαζί με άλλα τρία άτομα.

Στη θαλάσσια περιοχή όπου βρέθηκε η 73χρονη, το Λιμενικό Σώμα πραγματοποιεί έρευνες για τον εντοπισμό του 72χρονου, με δύο σκάφη, ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ συμμετέχουν και πέντε ιδιωτικά σκάφη.

Η 73χρονη παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Η Πυροσβεστική παρακαλεί τους πολίτες στις περιοχές που εκδηλώθηκαν τα πλημμυρικά φαινόμενα, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Λόγω των προβλέψεων της ΕΜΥ η Πυροσβεστική καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση εκδήλωσης έκτακτων καιρικών φαινομένων, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Σε επιφυλακή τα νοσοκομεία σε Χαλκίδα, Κύμη και το Κέντρο Υγείας Ψαχνών
Από την πρώτη στιγμή έχει τεθεί  ετοιμότητα το ΕΚΑΒ Ευβοίας και έχει ενισχυθεί προληπτικά με ασθενοφόρα από Θήβα & Αθήνα, ενώ σε επιφυλακή βρίσκονται τα νοσοκομεία σε Χαλκίδα και Κύμη, όπως και το κέντρο Υγείας Ψαχνών. ‪Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ και ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ βρίσκονται στην περιοχή έπειτα από εντολή του υπουργού Υγείας.

Τα απόνερα της πλημμύρας έφτασαν μέχρι την παραλία στο Δήλεσι

Μπάζα, κορμούς δέντρων, μελίσσια μέχρι και κοντέινερ, αντίκρισαν οι κάτοικοι και παραθεριστές στο Δήλεσι. Η καταστροφική πλημμύρα στην Εύβοια έφτασε μέχρι την απέναντι πλευρά στην περιοχή του Δηλεσίου, μεταφέροντας τα απόνερα από την φονική πλημμύρα

 

(Πηγή φωτο:Παναγιώτης Σταθόπουλος

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…