Newsroom

Newsroom

Τραγικό θάνατο από ομοεθνείς του βρήκε 27χρονος Σύρος πέρυσι στην Καλλιθέα

Σοκάρουν τα όσα αποκαλύφθηκαν με την εξιχνίαση του εγκλήματος με θύμα νεαρό Σύρο τον περασμένο Ιανουάριο στην Καλλιθέα.

astynomia 60 1

Σοκάρουν τα όσα αποκαλύφθηκαν με την εξιχνίαση του εγκλήματος με θύμα νεαρό Σύρο τον περασμένο Ιανουάριο στην Καλλιθέα.

Όπως διαπίστωσε η Αστυνομία, μετά από πολύμηνη έρευνα, τον 27χρονο σκότωσαν και τεμάχισαν δύο ομοεθνείς του, τους οποίους είχε πληρώσει για να εξασφαλίσει πλαστά χαρτιά προκειμένου να ταξιδέψει στη Σουηδία. 

Κομμάτια της σορού του θύματος είχαν βρεθεί την 1η Φεβρουαρίου 2014 μέσα σε κάδο απορριμμάτων στην Καλλιθέα και στις 7 Φεβρουαρίου 2014, σε ταξιδιωτικό σάκο, στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών στον Ασπρόπυργο. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση ο θάνατος του 27χρονου προήλθε από βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση, που προκλήθηκε από αμβλύ όργανο.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, δράστες είναι δύο Σύροι, ηλικίας 32 και 22 ετών. Ο πρώτος κρατείται ήδη στις φυλακές Τρικάλων, ενώ ο δεύτερος αναζητείται. Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, της ληστείας, της περιύβρισης νεκρού και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και περί αλλοδαπών.

Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι το θύμα είχε εισέλθει στην Ελλάδα λίγο πριν από τη δολοφονία του, με τη βοήθεια παράνομων διακινητών αλλοδαπών. Σκοπός του ήταν να ταξιδεύσει στη Σουηδία, όμως, λόγω έλλειψης ταξιδιωτικών εγγράφων, ήρθε σε επαφή με τον 32χρονο Σύρο, ο οποίος δραστηριοποιείτο στην παράνομη διακίνηση αλλοδαπών.

Συμφωνήθηκε η προώθηση του θύματος στην Σουηδία, με την καταβολή χρηματικής αμοιβής ύψους 4.000 ευρώ. Η αμοιβή πράγματι καταβλήθηκε, μέσω εταιρείας ταχυμεταφοράς χρημάτων, όμως, οι δύο δράστες κάλεσαν τον 27χρονο στο σπίτι τους στην Καλλιθέα, όπου τον δολοφόνησαν και στη συνέχεια τεμάχισαν τη σορό του προκειμένου να την εξαφανίσουν.

Ο 32χρονος δράστης μετά το έγκλημα εξαφανίσθηκε, διαφεύγοντας στην Τουρκία, όπου συνέχισε να δραστηριοποιείται στην παράνομη διακίνηση αλλοδαπών, πράξη για την οποία συνελήφθη στις 2 Σεπτεμβρίου 2014, από τις Λιμενικές Αρχές της Πάτμου. Καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης και φυλακίστηκε στο Κατάστημα Κράτησης Τρικάλων, όπου και εντοπίσθηκε μετά από αναζητήσεις.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό και του δεύτερου δράστη συνεχίζονται.

 

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…