Τραγική και επικίνδυνη η κατάσταση στο Δημοτικό Σχολείο Φαλάνης

Οι γονείς των μαθητών του Δημοτικού σχολείου Φαλάνης βάλλουν κατά Δημοτικής αρχής και Κυβέρνησης

dimotiko sxoleio falanhs 2

Για ακόμα μια φορά η ίδια τραγική πραγματικότητα ήρθε να διαψεύσει την κυβέρνηση και τους εκπροσώπους της στην Τοπική Διοίκηση, πως «όλα είναι έτοιμα» και «λειτουργούν μια χαρά στην εκπαίδευση».  Έτσι μετά το 21ο Δημοτικό σχολείο, το 6ο Λύκειο ήρθε η σειρά του Δημοτικού σχολείου Φαλάνης, για να επιβεβαιωθεί  η τραγική κατάσταση της κτιριακών υποδομών στα σχολεία. Το σχολείο της Φαλάνης χτυπήθηκε από το σεισμό του Μάρτη του 2021 (ένα κομμάτι του δε χρησιμοποιείται από τότε λόγω ακαταλληλότητας και τα παιδιά κάνουν μάθημα σε κοντέινερ), ενώ για 2 χρόνια τώρα κυβέρνηση και δήμος ρίχνουν ο ένας το μπαλάκι στον άλλο για το ποιος φέρνει την ευθύνη για τη ανέγερση νέου διδακτηρίου όπως είναι η ανάγκη , αλλά και η απαίτηση γονιών μαθητών, εκπαιδευτικών.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Διεύθυνση του σχολείου γνωστοποίησε το πρόβλημα στην Τεχνική Υπηρεσία του δήμου από την άνοιξη του 2022, για να καταλήξει η επίσημη γνωμάτευσή της να εκδοθεί τον περασμένο Νοέμβριο.

«Για ακόμα μια φορά η ίδια τραγική πραγματικότητα ήρθε να διαψεύσει την κυβέρνηση και τους εκπροσώπους της στην Τοπική Διοίκηση, πως “όλα είναι έτοιμα” και “λειτουργούν μια χαρά στην εκπαίδευση”», καταγγέλλει η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Λάρισας με αφορμή την τραγική κατάσταση στο σεισμόπληκτο σχολείο της Φαλάνης.

«Το σχολείο της Φαλάνης χτυπήθηκε από τον σεισμό του Μάρτη του 2021 (ένα κομμάτι του δεν χρησιμοποιείται από τότε λόγω ακαταλληλότητας και τα παιδιά κάνουν μάθημα σε κοντέινερ), ενώ για 2 χρόνια τώρα κυβέρνηση και δήμος ρίχνουν ο ένας το μπαλάκι στον άλλο για το ποιος φέρνει την ευθύνη για την ανέγερση νέου διδακτηρίου όπως είναι η ανάγκη, αλλά και η απαίτηση γονιών μαθητών, εκπαιδευτικών», σημειώνει.

«Τα χειρότερα για τους μαθητές αυτές τις μέρες αποφεύχθηκαν χάρη στους εκπαιδευτικούς του σχολείου, που παρατήρησαν ότι τα φωτιστικά είχαν αποκολληθεί ξανά από την ψευδοροφή και συγκέντρωσαν τα παιδιά σε άλλο χώρο. Έτσι, μετά την επίσκεψη τεχνικού συνεργείου ο δήμος αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας του σχολείου λόγω έντονης βροχόπτωσης», προσθέτει, ξεκαθαρίζοντας πως μόνο ως αστείο μπορεί να θεωρηθεί η δικαιολογία ότι το πρόβλημα είναι η “έντονη βροχόπτωση. «Φαίνεται λοιπόν ότι όλο αυτό το διάστημα το σχολείο λειτουργούσε με στατική επικινδυνότητα της στέγης και τα παιδιά μέσα στις αίθουσες. Μετά τις κινητοποιήσεις γονιών και μαθητών η δημοτική αρχή αναγκάστηκε να κλείσει το σχολείο, αναγνωρίζοντας τη σοβαρότητα της κατάστασης. Συνέπεια αυτού είναι να μπαίνουν στους γονείς διλήμματα βάρδιας για την υποτυπώδη λειτουργία του σχολείου, όταν θα ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης του προβλήματος, με μια εκπαιδευτική διαδικασία που τελικά από κάθε άποψη γίνεται μετ’ εμποδίων», όπως καταγγέλλει.

Η Ένωση απαιτεί «το κράτος να αναλάβει την ευθύνη της σταθερής συντήρησης και επισκευής των σχολικών μονάδων, να εκπονήσει μελέτες στατικότητας και προσεισμικού ελέγχου στα σχολικά κτίρια, να γίνει άμεσα νέο σχολείο στη Φαλάνη και σχολεία στην περιοχή, όπου είναι απαραίτητο».

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…