Τραγικές συνθήκες αντίκρυσαν Παρασκευόπουλος και Ξανθός στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού

Την κακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται το νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού διαπίστωσε κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον υπουργός Δικαιοσύνης…

korydallos 4 0

Την κακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται το νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού διαπίστωσε κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον υπουργός Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο και τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, που επισκέφθηκαν το χώρο σήμερα, Τετάρτη. 

Οι υπουργοί που συνοδεύονταν από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου και Κώστας Ζαχαριάς, αντιπροσωπεία του τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και εκπροσώπους Κοινωνικών Ιατρείων και Φαρμακείων διαπίστωσαν ότι οι συνθήκες που επικρατούν έχουν ελαφρώς βελτιωθεί από την προ διετίας επίσκεψη που είχε πραγματοποιήσει κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο η εικόνα παραμένει απαράδεκτη, λόγω των τραγικών ελλείψεων και προβλημάτων τόσο σε επίπεδο νοσηλείας όσο και υγιεινής.

Συγκεκριμένα, σε θαλάμους που προορίζονται για οχτώ ασθενείς νοσηλεύονται δεκαπέντε, οι συνθήκες υγιεινής στους θαλάμους, στις τουαλέτες και στα μαγειρεία είναι τριτοκοσμικές και δεν υπάρχει θέρμανση στους κοινόχρηστους χώρους.

Όσον αφορά στη στελέχωση, στο νοσοκομείο υπηρετούν μόνον 11 νοσηλευτές, ενώ απαιτούνται τουλάχιστον 20, δεν υπάρχει ψυχολόγος και πνευμονολόγος, ενώ απαραίτητες είναι οι προσλήψεις στο οδοντιατρείο και το μικροβιολογικό εργαστήριο.

Επιπλέον, το νοσοκομείο δε διαθέτει ασθενοφόρο. Το ΕΚΑΒ σπανίως δίνει προτεραιότητα στις φυλακές, με αποτέλεσμα να υπάρχουν σοβαρές καθυστερήσεις στις διακομιδές και μέχρι σήμερα να έχουν χάσει τη ζωή τους 4 ασθενείς.

Σχετικά με τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό, το νοσοκομείο διαθέτει μόνον έναν απινιδωτή, από τρεις που θα έπρεπε να υπάρχουν, ενώ πολύ σοβαρή είναι η έλλειψη σε αναλώσιμα υγειονομικά υλικά.

“Η διασφάλιση των παροχών Υγείας στα σωφρονιστικά ιδρύματα αποτελεί προτεραιότητα της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης”, ανέφερε ο Νίκος Παρασκευόπουλος , ενώ ο Ανδρέας Ξανθός δήλωσε μεταξύ άλλων ότι, σε συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης, διερευνώνται όλες οι παράμετροι προκειμένου το νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού να ενταχθεί στο ΕΣΥ, με στόχο τη διασφάλιση του επιπέδου των παροχών Υγείας”.

Με στοιχεία από το avgi.gr

Το koutipandoras.gr είχε δημοσιεύσει τον περασμένο Νοέμβρη φωτογραφίες που αποτύπωναν τις κακές συνθήκες που επικρατούν στο νοσοκομείο των φυλακών. 
Μπορείτε να τις δείτε πατώντας εδώ.

Νίκαια: «Τον κυρίευσε η απελπισία» – Τι λέει η μητέρα του δράστη που σκότωσε τον 40χρονο και αυτοκτόνησε (Video)

περιπολικο

Νίκαια: «Τον κυρίευσε η απελπισία» – Τι λέει η μητέρα του δράστη που σκότωσε τον 40χρονο και αυτοκτόνησε (Video)

Η μητέρα του 64χρονου μίλησε για τον γιο της και την πράξη του.

Ο Στέφανος Κασσελάκης προσφεύγει στη Δικαιοσύνη κατά του Θύμιου Γεωργόπουλου – Πώς έφτασαν σε αυτό το σημείο

Κασσελάκης 2

Ο Στέφανος Κασσελάκης προσφεύγει στη Δικαιοσύνη κατά του Θύμιου Γεωργόπουλου – Πώς έφτασαν σε αυτό το σημείο

Ο πρόεδρος του κόμματος θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη, ενώ τον παραπέμπει και στην Επιτροπή Δεοντολογίας,…