Τραγικές στιγμές: Μια ανάσα από τον Εθνικό Δρυμό Πάρνηθας η φωτιά

Η φωτιά αναπτύσσεται συνεχώς και δεν φαίνεται να μπορεί να περιοριστεί

drymos

Η φωτιά που καίει από χθες το βράδυ στην Πάρνηθα μαίνεται ανεξέλεγκτη με τις φλόγες αυτή τη στιγμή να φτάνουν στον Εθνικό Δρυμό και να βρίσκονται μια ανάσα από το παρθένο δάσος, δίχως να φαίνεται ότι μπορεί να ανακοπεί το πύρινο μέτωπο.

Στα όρια Εθνικού Δρυμού της Πάρνηθας βρίσκεται η πυρκαγιά που καίει από χθες το πρωί στην περιοχή της Φύλης. Σύμφωνα με πηγές από την Πυροσβεστική η κατεύθυνση των ανέμων που επικρατούν αυτή την ώρα «σπρώχνουν» τις φλόγες προς τον Εθνικό Δρυμό και γίνεται τιτάνια προσπάθεια προκειμένου να κρατηθεί το μέτωπο χαμηλά.

Αναφορικά με το στρατόπεδο ΚΑΠΟΤΑ, που βρίσκεται στην περιοχή, σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν διατρέχει άμεσο κίνδυνο καθώς η πυρκαγιά κινήθηκε βορειότερα.

Χάος στον οικισμό Αγία Παρασκευή στο Μενίδι, όπου οι φλόγες έφτασαν μέχρι τις αυλές των σπιτιών. Οι κάτοικοι έχουν λάβει μηνύματα εκκένωσης, για τους οικισμούς Αγία Παρασκευή Μενιδίου, Καποτά και Λεφάντω.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Αχαρνών, Σπύρος Βρεττός, στο Mega «η φωτιά είχε μπει στα σπίτια, ζητάω βοήθεια. Έχουμε μεγάλο πρόβλημα. Έχει πάρα πολύ αέρα. Κάνουμε έκκληση για εναέρια και ενίσχυση των δυνάμεων».

Παρ’ ολίγον τραγωδία στην Εύβοια – Έσωσε την ζωή του φίλου του με τη λαβή Χάιμλιχ

hwkb17 063

Παρ’ ολίγον τραγωδία στην Εύβοια – Έσωσε την ζωή του φίλου του με τη λαβή Χάιμλιχ

Την συγκλονιστική περιπέτεια του ανήλικου, αλλά και την μέγιστη σημασία της γνώσης πρώτων βοηθειών εξηγεί…