Newsroom

Newsroom

Τραγικές εξελίξεις: Νεκρός και ο δεύτερος χειριστής του Phantom που κατέπεσε στην Ανδραβίδα

Νεκρός και ο δεύτερος χειριστής του Phantom που κατέπεσε στην Ανδραβίδα - Τι έδειξαν τα ευρήματα

Στάθη Τσιτλακίδη Phantom

Νεκρός και ο δεύτερος χειριστής του Φάντομ που κατέπεσε στην Ανδραβίδα   σύμφωνα με στοιχεία που εντοπίστηκα και επιβεβαιώνουν πως ο κυβερνήτης του F-4 Phantom που κατέπεσε δυτικά του Κατακόλου είναι νεκρός

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα, νεκρός εντοπίστηκε και ανασύρθηκε από τη θάλασσα ο 29χρονος συγκυβερνήτης του μαχητικού, Υποσμηναγός (Ι) Μάριος – Μιχαήλ Τουρούτσικας.

Διαβάστε Περισσότερα: «Είδα μια έκρηξη, φωτιά μέσα στη θάλασσα» – Σοκάρουν όσα είπε ο πιλότος του άλλου αεροσκάφους

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για το 12ο δυστύχημα με F-4 Phantom II από το 1977.

Η ανακοίνωση του ΓΕΑ για τον δεύτερο χειριστή του Phantom

Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ανακοινώνει ότι σήμερα Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023, ολοκληρώθηκαν οι επιχειρήσεις έρευνας – διάσωσης για τον εντοπισμό και του κυβερνήτη του αεροσκάφους F-4E Phantom II, Σμηναγού (Ι) Ευστάθιου Τσιτλακίδη, 31 ετών, που ακολούθησαν το αεροπορικό δυστύχημα της 30ης Ιανουαρίου 2023, 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου της Ανδραβίδας.

Η συγκέντρωση και η ανάλυση των ευρημάτων, επιβεβαίωσαν τον θάνατό του.

Ο χειριστής της HAF είχε εκατοντάδες ώρες πτήσης και θεωρούνταν αρκετά έμπειρος, μιας και είχε λάβει μέρος σε πλήθος εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και αποστολών της Πολεμικής Αεροπορίας.

Εκτιμήσεις για τεχνική βλάβη στο Phantom

Σύμφωνα με τον αντιπτέραρχο ε.α. Βασίλη Γεωργούση, εφόσον επιβεβαιωθούν οι πρώτες πληροφορίες οι δυο ιπτάμενοι είχαν ενημερώσει ότι θα εκαταλείψουν το αεροσκάφος, αυτό σημαίνει, όπως τονίζει, ότι υπήρχε τεχνική βλάβη, η οποία δεν μπορούσε να αντιμετωπιστεί.

«Υποθέτω λόγω του σημείου πως ήταν σε καθοδο προς το αεροδρόμιο, λόγω του τεχνικού προβλήματος, επιδεινώθηκε η κατάσταση, και σε ασφαλές ύψος το εγκατέλειψαν» είπε. «Μπορεί να είναι βλάβη κινητήρα, βλάβη πηδαλίου ή στα υδραυλικά συστήματα» πρόσθεσε τονιζοντας πως όταν δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί η βλαβη είναι υποχρεωμένοι οι πιλότοι να εγκαταλείψουν το αεροσκάφος.

 

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…