Newsroom

Newsroom

Τραγελαφικές καταστάσεις στο ΣτΕ μετά τη νέα απόφαση για το Πόθεν Έσχες

Μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το πόθεν έσχες που επιτρέπει πρακτικά στους δικαστές να μην καταθέτουν δήλωση, οι Ενώσεις Δικαστών και Εισαγγελέων δήλωσαν ότι δεν προτίθενται τα μέλη τους να καταθέσουν πόθεν έσχες. Στο μεταξύ όμως ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος κατέθεσε όπως είχε προαναγγείλει, νέα υπουργική απόφαση η οποία συμμερίζεται τις παρατηρήσεις του ΣτΕ που καθιστούσαν αντισυνταγματικές πλευρές του προηγούμενου νόμου.

59e9caea1dc524f6508b4a1d 1

Τούτο σημαίνει πως, μετά και τη νέα απόφαση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, δικαστές και εισαγγελείς είναι πλέον υποχρεωμένοι να καταθέσουν δήλωση πόθεν έσχες μέχρι αύριο Σάββατο, όπως άλλωστε θα κάνουν όλοι οι υπόλοιποι υπόχρεοι. Διαφορετικά θα είναι παράνομοι. Η τελευταία απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, που καλώς απαιτεί να καταθέσουν όλοι οι υπόχρεοι δήλωση πόθεν έσχες, έχει προκαλέσει, σύμφωνα με πληροφορίες μας, τραγελαφικές καταστάσεις στο ΣτΕ το οποίο έχει ουσιαστικά αφήσει εκτεθειμένους όλους τους δικαστικούς λειτουργούς.

Συγκεκριμένα, όπως πληροφορούμαστε ο πρόεδρος του ΣτΕ Νίκος Σακελλαρίου ο οποίος βρίσκεται σε συνέδριο, αναζητείται προκειμένου οι συνδικαλιστικές δικαστικές Ενώσεις να προλάβουνουν να καταθέσουν νέες αιτήσεις ακύρωσης και αναστολής της υπουργικής απόφασης που κατέθεσε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Σε κάθε περίπτωση πάντως, η απόφαση του ΣτΕ για το πόθεν έσχες, την οποία ακυρώνει επί της ουσίας ή νέα υπουργική απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, είναι προκλητική. Κι αυτό όχι μόνο γιατί για μια ακόμη φορά οι δικαστές τα θέλησαν όλα δικά τους, αλλά γιατί απέδειξαν πως ξέρουν να αντιμετωπίζουν ταχύτατα υποθέσεις που τους αφορούν (ακόμη κι όταν πρόκειται για αναίρεση του πόθεν έσχες), την ίδια στιγμή που σχετικά αιτήματα επαγγελματικών ομάδων ή πολιτών εξετάζονται μετά από μήνες. 

Δείτε τη νέα απόφαση Παπαγγελόπουλου

«Μας ψεκάζουν με κουρκουμά» – Οι επικές αντιδράσεις στα social media μετά την επέλαση της αφρικανικής σκόνης

Σκόνη

«Μας ψεκάζουν με κουρκουμά» – Οι επικές αντιδράσεις στα social media μετά την επέλαση της αφρικανικής σκόνης

Για την πρωτοφανή σκόνη που είδαμε στη χώρα μας πήραν θέση οι χρήστες του Twitter

Κωνσταντοπούλου: Αυτοί είναι οι 33 υποψήφιοι για τις Ευρωεκλογές – Μέσα Στόκας και Σαββιδάκης (photos)

6200347

Κωνσταντοπούλου: Αυτοί είναι οι 33 υποψήφιοι για τις Ευρωεκλογές – Μέσα Στόκας και Σαββιδάκης (photos)

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε το ευρωψηφοδέλτιο της «Πλεύσης Ελευθερίας», στο οποίο συμμετέχουν και «γνωστά ονόματα»