Τραμπούκικη επίθεση των ΜΑΤ με χημικά και προσαγωγές έξω από το υπουργείο Εργασίας – Ένας τραυματίας

Έχουν προσαχθεί ο πρόεδρος του κλαδικού Συνδικάτου και ο πρόεδρος του επιχειρησιακού Σωματείου στη «ΣΕΛΕΚΤ» - Βουλευτές του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν με ένταση, εξηγήσεις από τον επικεφαλή των αστυνομικών δυνάμεων.

332344907 512963260991405 6579049216709494626 n

Όπως καταγγέλλει το ΠΑΜΕ, τραμπούκικη επίθεση από τα ΜΑΤ σημειώθηκε κατά διαδηλωτών από το σωματείο του Επισιτισμού – Τουρισμού, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας διαδηλωτής και να προσαχθούν δύο άτομα.

Οι εργαζόμενοι του κλάδου διαμαρτύρονται καθώς διεκδικούν Συλλογικές Συμβάσεις με υποχρεωτική εφαρμογή και επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους του κλάδου. Η κλαδική ΣΣΕ για τους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία δεν έχει ακόμα κηρυχθεί υποχρεωτική. Στον Επισιτισμό η ΣΣΕ φτάνει στη λήξη της στις 22 Φλεβάρη, και οι εποχικοί εργαζόμενοι καλούνται να επιβιώσουν χωρίς εισόδημα μέχρι την επαναπρόσληψή τους, καθώς λαμβάνουν το επίδομα ανεργίας μόνο για τρεις μήνες κάθε έτος.

Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας, οι δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών ενάντια σε εργαζόμενους που διαδήλωναν στην είσοδο του υπουργείου Εργασίας και στη συνέχεια εξαπέλυσαν επίθεση με γκλοπ και κλωτσιές, προκαλώντας τον τραυματισμό ενός ατόμου.

Σύμφωνα με τον 902.gr, έχει προσαχθεί ο πρόεδρος του κλαδικού Συνδικάτου και ο πρόεδρος του επιχειρησιακού Σωματείου στη «ΣΕΛΕΚΤ». Στο υπουργείο μετέβη ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του κόμματος, αλλά και αντιπροσωπεία της γραμματείας του ΠΑΜΕ, σε ένδειξη συμπαράστασης στους διαδηλωτές.

Οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στο ΑΤ Ακροπόλεως, με τους διαδηλωτές να ζητούν την άμεση απελευθέρωσή τους. Κατά πληροφορίες, οι διαδηλωτές έδωσαν διορία στους αστυνομικούς για την απελευθέρωση των προσαχθέντων, αναφέροντας πως σε διαφορετική περίπτωση θα ξεκινήσουν πορεία προς το ΑΤ Ακροπόλεως. Και τώρα οι συγκεντρωμένοι κάνουν πορεία προς το ΑΤ Ακροπόλεως, ζητώντας να αφεθούν ελεύθεροι οι δύο προσαχθέντες.

«Για ακόμα μια φορά το υπουργείο εργοδοσίας αποδεικνύει σε ποιον κάνει τις πλάτες. Οι εργαζόμενοι, που διεκδικούμε να μη δουλεύουμε σαν σκλάβοι, ερχόμαστε αντιμέτωποι με την καταστολή», καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι.

Βουλευτές του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν με ένταση, εξηγήσεις από τον επικεφαλή των αστυνομικών δυνάμεων για τα χημικά τον τραυματισμό του εργαζομένου και τις δύο προσαγωγές.

Πηγή αρχικής φωτογραφίας: Γιάννης Κέμμος

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…