Newsroom

Newsroom

Μήνυση κατά των υπουργών Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης από την ΟΛΜΕ γιατί έκοψαν παράνομα την μισθοδοσία σε εκπαιδευτικούς

Την παραδειγματική τιμωρία των υπουργών Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Λοβέρδου και Μητσοτάκη, ζητούν οι εκπαιδευτικοί της ΟΛΜΕ με μήνυση που…

kotsyfakis

Την παραδειγματική τιμωρία των υπουργών Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Λοβέρδου και Μητσοτάκη, ζητούν οι εκπαιδευτικοί της ΟΛΜΕ με μήνυση που κατέθεσε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θεμιστοκλής Κοτσυφάκης και αντιπροσωπεία εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα. Σε αυτή αναφέρεται χαρακτηριστικά  «Δηλώνουμε παράσταση πολιτικής αγωγής για ποσόν 30 ευρώ, ρητώς επιφυλλασσόμενοι για την αναζήτηση επιπλέον ποσών για την αποζημίωση λόγω ηθικής και υλικής βλάβης που υπέστημεν από την παράνομη συμπεριφορά των μηνυομένων, ενώπιον των πολιτικών Δικαστηρίων.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΛΜΕ η μήνυση υποβλήθηκε «για τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και της υπεξαίρεσης, με αίτημα να επανέλθει η μισθοδοσία των 85 εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα στους οποίους έχει γίνει παράνομη περικοπή μισθού από τις 22/03/2014, χωρίς, από την άλλη μεριά, να εκδοθεί ποτέ διαπιστωτική πράξη απόλυσης».
Σε σχετική επικοινωνία που είχε το koutipandoras.gr, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, είπε τα εξής: «Έχουμε του 1800 εκπαιδευτικούς, της τεχνικής εκπαίδευσης, σε διαθεσιμότητα, όπου από το καλοκαίρι του 2013 βρίσκονται σε διαθεσιμότητα γιατί καταργήθηκαν όλες οι ειδικότητές τους στην τεχνική εκπαίδευση, με αποτέλεσμα να έχουμε επιπτώσεις και στους μαθητές που χάσανε τις ειδικότητές τους. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι, εκτός από 193 που τοποθετήθηκαν ήδη σε θέσεις, είναι στον αέρα. Επιπροσθέτως και σε όξυνση αυτού του ζητήματος, 85 εκπαιδευτικοί από τον Μάρτιο, από αυτή την κατηγορία των διαθέσιμων εκπαιδευτικών, είναι και χωρίς μισθό. Μάλιστα ορισμένοι απειλούνται να είναι και χωρίς ασφάλιση πια. Αυτό έχει γίνει με παράνομο τρόπο. Δεν υπάρχουν διαπιστωτικές πράξεις απόλυσης. Με παράνομο τρόπο και με εντολή υπουργών έχει περικοπεί η μισθοδοσία. Γι αυτό τον λόγο εμείς καταθέσαμε, εκτός των άλλων ενεργειών που έχουμε κάνει, νομικών, συνδικαλιστικών αγώνων και λοιπά, καταθέσαμε μήνυση σήμερα κατά των υπουργών Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισεις, κ. Λοβέρδο και κ. Μητσοτάκη, για παράβαση καθήκοντος και γιατί με παράνομο τρόπο έχουν περικόψει τις αποδοχές των εκπαιδευτικών. Εμείς βεβαίως απαιτούμε και επαναφέρουμε το συνολικό ζήτημα, πρώτον για τους συγκεκριμένους ότι πρέπει να επανέλθει η μισθοδοσία, δεύτερον ότι πρέπει να ολοκληρωθεί και να τελειώσει το ζήτημα της διαθεσιμότητας, με την τοποθέτηση όλων των εκπαιδευτικών σε μια θέση και τρίτον ότι πρέπει να επαναλειτουργήσουν οι τομείς και οι ειδικότητες που καταργήθηκαν και που στέρησαν την τεχνική εκπαίδευση από σημαντικές ειδικότητες και τομείς με αποτέλεσμα να τις έχουν χαρίσει στο ιδιωτικό τομέα».

Δώρα Χρυσικού: Η εξομολόγηση που συγκίνησε τη Ζαμπέτογλου – «Τον πλησίασα και του είπα ότι τα μαλλιά μου είναι περίεργα» (video)

profile player 960x540 25

Δώρα Χρυσικού: Η εξομολόγηση που συγκίνησε τη Ζαμπέτογλου – «Τον πλησίασα και του είπα ότι τα μαλλιά μου είναι περίεργα» (video)

Για την περίοδο που πάλευε με τον καρκίνο μίλησε η Δώρα Χρυσικού, αποκαλύπτοντας μια ιστορία…

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Μασσαλή Καραμανλής

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Δεν μπορούσε να πιστέψει το ηχηρό χειροκρότημα που έδωσαν οι βουλευτές της ΝΔ στον Καραμανλή…

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

viasmos 6

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε μια κοπέλα απ' τη Λάρισα, καθώς αποκάλυψε ότι βιαζόταν επί σειρά ετών…