Τους ξεφτίλισε μέχρι και ο Πρετεντέρης: Ο Μητσοτάκης στραπατσάρισε τον ανασχηματισμό (video)

Αυξάνεται η εσωκομματική αμφισβήτηση προς το πρόσωπο του «Μωυσή» μετά το ιστορικό φιάσκο Αποστολάκη

Τεράστιος σάλος έχει ξεσπάσει από χθες λόγω της ιστορικής αποτυχίας του Μητσοτάκη να οδηγήσει την κυβέρνηση σε ανασχηματισμό, εξασφαλίζωντάς της τις απαραίτητες «ανάσες», ώστε να ξεφύγει από τις ευθύνες που τον ακολουθούν, έπειτα και από την πλήρως αποτυχημένη διαχείριση των πυρκαγιών και της πανδημίας.

Η «πόρτα» Αποστολάκη φαίνεται πως ενεργοποίησε μια εσωκομματική διαμάχη στο επίκεντρο της οποίας πλέον βρίσκεται ο ίδιος ο Πρωθυπουργός και η ικανότητά του να εγγυηθεί τη συνοχή της κυβέρνησης και την μακροημέρευσή της. 

Η «επιτελικότητα», «αποφασιστικότητα» και κάθε λογής προσδιορισμός ως προς το πρόσωπο του Μητσοτάκη που χρησιμοποιούσαν οι αυλικοί δημοσιολογούντες υπέρ του «Μωυσή», πλέον αποτελεί παρελθόν, και ολοένα και περισσότεροι καταθέτουν δημόσια την οργή τους απέναντι στις κουτοπονηρίες του Μητσοτάκη που οδήγησαν στο ιστορικό φιάσκο.

Ακόμα και ο Πρετεντέρης φαίνεται πως βγήκε στα κάγκελα απέναντι σε έναν Πρωθυπουργό που όλα συνομολογούν στο ότι έχει χάσει τον ηγεμονικό του χαρακτήρα,κατακεραυνώνοντας τις επιλογές του Μητσοτάκη ως προς το πρόσωπο του Αποστολάκη.

«Κατ’ αρχάς, που τους ήρθε ο Αποστολάκης. Ένας πρώην ναύαρχος και ένας πρώην Υπουργός Άμυνας του Τσίπρα και του Καμμένου. Που του ήρθε ότι μπορεί να είναι υπερκομματικός Υπουργός, ένας Υπουργός της προηγούμενης κυβέρνησης; Τρελά πράγμα»

Συνεχίζει μάλιστα να κατακεραυνώνει την επιλογή του Μητσοτάκη να προσπαθήσει να βάλει έναν υπερκομματικό Υπουργό, και όχι κάποιον από τον «κομματικό σωλήνα» της Νέας Δημοκρατίας, λέγοντας ότι: «Για υπουργό τον θέλαμε όχι για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Οι Υπουργοί είναι υπουργοί του Πρωθυπουργού. Δεν έχει Υπουργούς μισούς με τον Τσίπρα ο Πρωθυπουργός. Δεν έχω ξανα-ακούσει εγώ ποτέ κυβέρνηση να ενημερώνει το ένα κόμμα της αντιπολίτευσης και το άλλο. Μαζί κυβερνάνε; Δεν το έχω καταλάβει αυτό το πράγμα»

Ο ίδιος μάλιστα τελειώνει με τα πυρά του ως προς το πρόσωπο του Μητσοτάκη, λέγοντας ότι:

«Εν πάση περιπτώσει είναι μια πολύ ατυχής ιστορία, που ελπίζω να μην επαναληφθεί, που άφησε πληγές και στραπατσάρισε τον ανασχηματισμό»

Δείτε εδώ ολόκληρη την τοποθέτηση του πάλαι ποτέ κυβερνητικού κόλακα:

 

Τζανακόπουλος: Βόμβα στα θεμέλια της δημοκρατίας η υπόθεση των υποκλοπών

Τζανακόπουλος: Βόμβα στα θεμέλια της δημοκρατίας η υπόθεση των υποκλοπών

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Τζανακόπουλος, διεμήνυσε ότι οι εμπλεκόμενοι στις καταγγελίες Χρ. Σπίρτζη…