Τους ψεκάζουν στ’ αλήθεια: 70 λίτρα αγιασμού από αέρος για την αντιμετώπιση… του αλκοολισμού

Η ρωσική πόλη Τβερ «ποτίστηκε» με αγιασμό

Με 70 λίτρα αγιασμό ψεκάστηκε μια ολόκληρη πόλη στη Ρωσία από τον τοπικό ιερέα, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα του αλκοολισμού, αλλά και των χαλαρών σεξουαλικών σχέσεων που «μαστίζουν» την τοπική κοινωνία.

Ο λόγος για τη ρωσική πόλη Τβερ, όπου ο πατέρας Αλεξαντερ Γκοριατσέφ από το 2006 ραίνει με αγιασμό κάθε Σεπτέμβρη την πόλη του για να απομακρύνει τους κατοίκους από την «αμαρτωλή ζωή». Όμως, καθώς για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, το απλό ράντισμα δεν έπιασε, ο ιερέας, σε συνεννόηση με τον επίσκοπο Σάββα προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα. Κρίνοντας ότι το πρόβλημα ήταν η μικρή ποσότητα αγιασμού που έριχναν για τόσα χρόνια, επιστράτευσαν τις μεγάλες… δεξαμενές.

Κρατώντας μια εικόνα του 19ου αιώνα, ψέκασαν την πόλη με… 70 λίτρα αγιασμένου νερού. «Θέλω οι προσευχές μου να προστατεύσουν την πόλη από τις τάσεις που τη ρίχνουν στην παρακμή, από όλα τα ατυχήματα και την κοινωνική αντιπαλότητα», δήλωσε σε τοπικό μέσο ο επίσκοπος Σάββα πριν επιβιβαστεί στην πτήση.

Ο πατέρας Αλεξάντερ από την άλλη πλευρά είναι πεπεισμένος ότι οι προηγούμενοι «βομβαρδισμοί αγάπης» με αγιασμό έχουν ωφελήσει πολύ τη μικρή του πόλη.

«Ένας άνδρας είδε το αεροπλάνο να πετά και είπε στη γυναίκα του εκείνη τη στιγμή ότι εγκαταλείπει το ποτό – και πράγματι το έκανε», αφηγείται ο π. Αλεξάντερ στον κόσμο που είναι συγκεντρωμένος γύρω από το αεροπλάνο.

Η κίνηση, όπως είναι λογικό έχει προκαλέσει ειρωνικά σχόλια στη ρωσική κοινωνία, όμως οι ιερείς δίνουν την απάντησή τους.

«Γελάστε αν θέλετε, θα ζήσετε περισσότερο. Όμως με τι ακριβώς γελάτε; Με τις προσπάθειές μας να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να θεραπευτούν και να σταματήσουν να πίνουν, να παίρνουν ναρκωτικά και να εκπορνεύονται; Ας γελάνε, όμως αυτό δε θα μας σταματήσει από το να κάνουμε τη δουλειά μας», δηλώνουν.

Το βίντεο του αεροπορικού «βομβαρδισμού αγάπης» στην πόλη Τβερ, όπως είναι λογικό έχει γίνει viral σε όλο τον κόσμο. 70 λίτρα εναέριου αγιασμού δεν είναι και μια εικόνα που τη βλέπεις καθημερινά άλλωστε.

Δήμος Αθηναίων: Κλειστοί αύριο Δευτέρα όλοι οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών

Δήμος Αθηναίων: Κλειστοί αύριο Δευτέρα όλοι οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών

Σε συνέχεια της απόφασης για κλείσιμο των σχολείων στην Αττική

Aναγνώστης αδειάζει…το εμετικό άρθρο του Τάκη Θεοδωρόπουλου για τον Ξαρχάκο στην Καθημερινή

Aναγνώστης αδειάζει…το εμετικό άρθρο του Τάκη Θεοδωρόπουλου για τον Ξαρχάκο στην Καθημερινή

Σε ένα χολερικό κείμενο, σε αντίθεση με όλα τα δημοσιεύματα που μόνον επαίνους είχαν για…