Τους «έδωσε» ο Βασιλακόπουλος – Η κυβέρνηση κλείνει το μάτι στους αντιεμβολιαστές λόγω εκλογών (video)

Βασιλακόπουλος: «Ο μόνος λόγος για πρόωρη κατάργηση του πιστοποιητικού είναι να μην είναι δυσαρεστημένοι όσοι δεν το έχουν» λέγοντας πως κάτι τέτοιο μπορεί να αποφασιστεί και για προεκλογικούς λόγους.

Καταγραφή 0

Την ίδια στιγμή που, ήδη από χθες, η κυβέρνηση δια στόματος Γκίκα Μαγιορκίνη εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι η κατάργηση του green pass θα έρθει πριν από το Πάσχα, ο Θοδωρής Βασιλακόπουλος επιμένει για δεύτερη συνεχόμενη μέρα να επισημαίνει ότι «δεν τελειώσαμε ακόμα με την πανδημία» και να αφήνει ξεκάθαρες αιχμές που αποκαλύπτουν την πολιτική σκοπιμότητα πίσω από τις εξαγγελίες. 

Υπενθυμίζουμε αρχικά ότι χθες, ο Γκίκας Μαγιορκίνης έκανε γνωστό σε πρωινές του δηλώσεις ότι: «Η χρήση πάσου για να μπούμε σε χώρους όπως είναι η εστίαση ή τα καταστήματα λιανικού εμπορίου, η πιο μεγάλη πιθανότητα για να καταργηθεί είναι στις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας».

Λίγο αργότερα, απαντήσεις έδωσαν τόσο ο Σωτήρης Τσιόδρας όσο και ο Θοδωρής Βασιλακόπουλος.

Ο καθηγητής Παθολογίας και βασικός σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη στη διαχείριση της πανδημίας, ανέφερε στο πλαίσιο επιστημονικής εκδήλωσης ότι: «Καταλυτικά για την άρση των μέτρων στο μέλλον, όπως και για την κατάργηση των πιστοποιητικών εμβολιασμού, θα είναι τα επιδημιολογικά δεδομένα».

Την ίδια άποψη με τον Τσιόδρα έχει χθες και ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, ο οποίος όχι μόνο διαφώνησε με τα όσα δήλωσε ο Γκίκας Μαγιορκίνης για τον χρόνο κατάργησης του πιστοποιητικού, αλλά επιπλέον δήλωσε ότι  γίνεται «για προεκλογικούς λόγους η κατάργηση του πιστοποιητικού»

Βασιλακόπουλος: «Ο μόνος λόγος για πρόωρη κατάργηση είναι να μην είναι δυσαρεστημένοι όσοι δεν το έχουν»

«Δεν τελειώσαμε ακόμη με την πανδημία» επισήμανε ο καθηγητής Πνευμονολογίας -Εντατικής Θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μιλώντας σήμερα το πρωί της στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» υπογραμμίζοντας πως τα βλέμματα έχουν στραφεί όλα στον πόλεμο και έχουμε ξεχάσει τον κορονοϊό.

Δυστυχώς «πλέον οι 57 και 59 νεκροί κάθε ημέρα δεν προκαλούν αίσθηση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βασιλακόπουλος.

«Από 16.000 κρούσματα πριν από λίγες ημέρες, με τον ίδιο αριθμό τεστ φθάσαμε στα 25.000 κρούσματα», επεσήμανε. Σύμφωνα με τον ίδιο είναι πιθανό να προκύψει και νέο κύμα πανδημίας λόγω του κύματος προσφύγων από την Ουκρανία, «μια χώρα με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού».

«Πλέον, το εμβόλιο έχει μικρότερη αποτελεσματικότητα, γιατί φτιάχτηκε για το αρχικό στέλεχος και δεν έχει επικαιροποιηθεί. Σε 2-3 μήνες θα επικαιροποιηθεί το εμβόλιο», είπε επίσης ο κ. Βασιλακόπουλος και τόνισε πως ακόμη και 4 με 6 μήνες μετά από τον εμβολιασμό η πιθανότητα να νοσήσει και να νοσηλευθεί ένας εμβολιασμένος είναι πολύ μικρότερη σε σχέση με έναν μη εμβολιασμένο πολίτη».

Όσον αφορά το ζήτημα της κατάργησης των πιστοποιητικών του εμβολιασμού ακόμα και πριν το Πάσχα, ο κ. Βασιλακόπουλος είπε ότι είναι «πολύ πρόωρη η κουβέντα για κατάργηση των πιστοποιητικών».

Πρόσθεσε ότι «στις χώρες που αυτό συζητιέται, το ποσοστό των εμβολιασμένων είναι πολύ υψηλό και είναι εξαιρετικά δύσκολο να έρθει κάποιος σε επαφή με έναν ανεμβολίαστο, ενώ στην Ελλάδα έχουμε ακόμη αρκετούς ανεμβολίαστους».

«Ο μόνος λόγος για πρόωρη κατάργηση του πιστοποιητικού είναι να μην είναι δυσαρεστημένοι όσοι δεν το έχουν», είπε ο κ. Βασιλακόπουλος, λέγοντας πως κάτι τέτοιο μπορεί να αποφασιστεί και για προεκλογικούς λόγους.

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

viasmos 6

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε μια κοπέλα απ' τη Λάρισα, καθώς αποκάλυψε ότι βιαζόταν επί σειρά ετών…