Newsroom

Newsroom

Τούρκος υπ. Δικαιοσύνης: Η μη έκδοση των "8" θα βλάψει τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας

Συνέπειες στις σχέσεις Ελλάδας – Άγκυρας θα έχει η απόφαση του Αρείου Πάγου να μην εκδοθούν οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί που κατέφυγαν στην Ελλάδα μια ημέρα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, όπως υποστήριξε υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μπόζνταγ.

58907e1b1dc52420388b4694

Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή χαρακτήρισε την απόφαση αυτή ως ένα βήμα που θα βλάψει πολύ τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας.

«Πρόκειται για ένα βήμα που θα βλάψει πολύ τις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας. Αυτό το βλέπουν οι αρμόδιοι και των δυο χωρών. Εμείς μετά από αυτό επαναπροωθήσαμε το αίτημα μας. Λόγω νέων στοιχείων το επαναλάβαμε» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Τούρκος υπουργός αναφέρθηκε και στο ένταλμα που στάλθηκε προς την Ιντερπόλ λέγοντας ότι «η Ιντερπόλ μέχρι στιγμής μεροληπτεί και απορρίπτει το αίτημά μας για έκδοση ερυθρού δελτίου».

Παράλληλα υπενθύμισε ότι τα τουρκικά αιτήματα για έκδοση μελών της οργάνωσης του Φετουλάχ Γκιουλέν απορρίφθηκαν από την Ελλάδα, τις ΗΠΑ, τη Γαλλία και τη Γερμανία ενώ πρόσθεσε ότι η Βουλγαρία προέβη σε μια έκδοση και η Ρουμανία το προσεγγίζει θετικά.

«Θα συμπεριφερθούμε ανάλογα με την συμπεριφορά των άλλων. Κανείς να μην περιμένει διαφορετική αντιμετώπιση από αυτήν που μας επιφύλαξαν. Θα εφαρμόσουμε ότι ορίζει η αρχή της αμοιβαιότητας» κατέληξε ο κ. Μποζντάγ.

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…