Newsroom

Newsroom

Τούρκος εστιάτορας έστειλε κεμπάπ στο διάστημα – «Το έστειλαν πίσω οι εξωγήινοι επειδή είχε πολύ πιπέρι» (video)

Ένα μικρό βήμα για την Ανθρωπότητα, ένα τεράστιο βήμα για τα κοψίδια 

Μπορεί η Τουρκία να μην έχει στείλει κάποιον πολίτη της στο διάστημα, όμως ένας εστιάτορας από τα Άδανα παρέκαμψε τους περιορισμούς και έστειλε το παγκοσμίως γνωστό έδεσμα της περιοχής του σε ένα ταξίδι όπου κανένα άλλο κεμπάπ δεν έχει παέι.

Ο λόγος για τον Γιασάρ Αϊντίν, ο οποίος έστειλε στη στρατόσφαιρα ένα κεμπάπ λίγες ώρες πριν ξεκινήσει το παραδοσιακό πρωινό της ραμαζανιού, «ιφτάρ».

Κάπως έτσι λοιπόν, η Τουρκία άρχισε τις… «εξαγωγές» κεμπάπ στο διάστημα.

Στο μεγάλο του εγχείρημα, ο Αϊντίν είχε τη βοήθεια του συντοπίτη του, Ιντρίς Αμπαϊράκ, ενός φοιτητή διαστημικής μηχανικής, ο οποίος σχεδίασε το «διαστημικό όχημα» του κεμπάπ. Συγκεκριμένα το κεμπάπ τοποθετήθηκε μέσα σε ένα ειδικό κουτί ώστε να αντέξει τις ακραίες θερμοκρασίες, ενώ στο κουτί προσαρμόστηκαν κάμερες, μια συσκευή εντοπισμού, καθώς και ένα ειδκό μπαλόνι ηλίου που το ανέβασε μέχρι τη στρατόσφαιρα. 

Ο Αϊντίν πάντως δεν αυτοπεριορίστηκε, αφού δεν έστειλε ένα από κεμπάπ στο διάστημα, αλλά αντιθέτως πρόσθεσε και όλα τα συνοδευτικά με τα οποία το σερβίρει στο κατάστημά του.

Οι δύο… πρωτοπόροι επέλεξαν την 12η Απριλίου ως τη μέρα για την «εκτόξευση» αφού έχει θεσπιστεί ως Διεθνής Ημέρα Πτήσης του Ανθρώπου στο Διάστημα, καθώς είναι η επέτειος της θρυλικής πτήσης του Σοβιετικού κοσμοναύτη Γιούρι Γκαγκάριν στο «άγνωστο».

Το εγχείρημα πάντως πέτυχε. Το κεμπάπ του Αϊντίν ανέβηκε σε ύψος 38 χιλιομέτρων πάνω από την επιφάνεια της Γης, ενώ η πτήση διήρκεσε περίπου 3 ώρες. Η πορεία του ήταν προδιαγεγραμμένη, αφού όταν το μπαλόνι έσκασε, το κεμπάπ ξεκίνησε την πορεία επιστροφής του στη «βάση», και προσθαλασσώθηκε 121 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο απογείωσης στα Άδανα.

Ο Αϊντίν πάντως έχει τη δική του εκδοχή για την επιστροφή του κεμπάπ του στη Γη. «Νομίζω ότι οι εξωγήινοι το έστειλαν πίσω επειδή είχε πολύ πιπέρι. Θα στείλω ένα άλλο με λιγότερο πιπέρι την επόμενη φορά», δήλωσε αστειευόμενος στους δημοσιογράφους των τοπικών ΜΜΕ, που όπως ήταν αναμενόμενο κάλυψαν με ιδιαίτερο ζήλο το… ιστορικό βήμα για την ανθρωπότητα – και για τα κεμπάπ. 

Το ταξίδι του κεμπάπ του Αϊντίν όμως δεν τελείωσε εκεί. Αφού το στίγμα του εντοπίστηκε στη θάλασσα, ο Αϊντίν το «ψάρεψε» το φόρτωσε στο αυτοκίνητο του και το έφερε πίσω στο μαγαζί του, όπου και αποθεώθηκε όπως αρμόζει σε κάθε πρωτοπόρο κεμπάπ. Εκατοντάδες άνθρωποι του επεφύλαξαν θερμή υποδοχή με… πυροτεχνήματα.

Και κάπως έτσι, το μαγαζί του Γιασάρ Αϊντίν στα Άδανα έγινε παγκοσμίως γνωστό, χωρίς καν να ξέρουμε αν το κεμπάπ του είναι όντως τόσο νόστιμο…

Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος: «Δεν θα δεχτούμε καμία λύση που να μπαλώνει απλώς τις τρύπες που άνοιξε το ΠΔ»

Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος: «Δεν θα δεχτούμε καμία λύση που να μπαλώνει απλώς τις τρύπες που άνοιξε το ΠΔ»

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος χαρακτηρίζει πρόοδο την παραδοχή ότι χρειάζονται νομοθετικές ρυθμίσεις ώστε να…

Ο Αμαζόνιος εκπέμπει SOS: Πάνω από το 1/3 έχει επηρεαστεί από την ανθρώπινη δραστηριότητα

Ο Αμαζόνιος εκπέμπει SOS: Πάνω από το 1/3 έχει επηρεαστεί από την ανθρώπινη δραστηριότητα

Σημαντικά μεγαλύτερες οι ζημιές στο δάσος του Αμαζονίου, σε σχέση με αυτές που παρατηρούνταν μέχρι…

Επίθεση φασιστών στο Σύνταγμα: Συγκέντρωση και πορεία για την επέτειο των Ιμίων

Επίθεση φασιστών στο Σύνταγμα: Συγκέντρωση και πορεία για την επέτειο των Ιμίων

Φαίνεται πως δεν μπόρεσαν να χωνέψουν την χθεσινή αντιφαστιστική επικράτιση στο κέντρο της Αθήνας και…