Newsroom

Newsroom

Τουρκική φρεγάτα παρακολουθεί το σκάφος που συμμετέχει στις έρευνες για υδρογονάνθρακες

Μια τουρκική φρεγάτα, η Gökçeada (Ίμβρος), παρακολουθεί το σκάφος που πραγματοποιεί γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο ανοικτά των ακτών της Κύπρου, ανακοίνωσε σήμερα το γενικό επιτελείο των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων. «Η φρεγάτα εκπληρώνει το καθήκον της στην ανατολική Μεσόγειο παρακολουθώντας το West Capella... το οποίο εκτιμάται ότι μπορεί να πραγματοποιήσει δραστηριότητες γεώτρησης», αναφέρεται στην ανακοίνωση του τουρκικού στρατού.

596784dd1dc52457218b457f

Το πλωτό γεωτρύπανο «West Capella», που έχει ναυλωθεί από τη γαλλική Total και την ιταλική Eni, έλαβε θέση χθες, Τετάρτη για την έναρξη ερευνών για τον εντοπισμό κοιτασμάτων φυσικού αερίου ανοικτά της Κύπρου.

Ο γενικός διευθυντής της TOTAL Κύπρου, Ιβ Γκροζιάν, δήλωσε ότι το γεωτρύπανο θα προχωρήσει αρχικά σε ορισμένες δοκιμές και ελέγχους, που θα διαρκέσουν λιγότερο από μία εβδομάδα και στη συνέχεια θα αρχίσει κανονικά η γεώτρηση. Το βάθος της γεώτρησης, περιλαμβανομένου του βάθους των νερών, που είναι γύρω στα χίλια εφτακόσια μέτρα, θα φθάσει μέχρι και τις τέσσερις χιλιάδες μέτρα.

Ανακοίνωση εξέδωσε και το κυπριακό υπουργείο Ενέργειας, το οποίο αναφέρει: «Το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού ανακοινώνει ότι ξεκίνησαν σήμερα οι εργασίες της ερευνητικής γεώτρησης ‘Onesiphoros West 1’ στο Τεμάχιο 11 της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας, από την κοινοπραξία Total E&P Cyprus B.V./Eni Cyprus Limited, η οποία κατέχει Άδεια Έρευνας Υδρογονανθράκων για το εν λόγω τεμάχιο». 

Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν κάποια στιγμή τον επόμενο Σεπτέμβριο και Οκτώβριο και αμέσως μετά να συνεχιστούν οι εργασίες για έκδοση των τελικών αποτελεσμάτων.

Βραζιλία: Δεκάδες νεκροί και αγνοούμενοι μετά από τεράστιες καταστροφές από πλημμύρες

Screenshot 2024 05 04 184604

Βραζιλία: Δεκάδες νεκροί και αγνοούμενοι μετά από τεράστιες καταστροφές από πλημμύρες

Οι πλημμύρες που προκλήθηκαν από τις καταρρακτώδεις βροχές στη νότια Βραζιλία έχουν στοιχίσει τη ζωή…

Ανδρουλάκης για Ανάσταση: Tην ελπίδα την φτιάχνουμε με τα υλικά που εμείς επιλέγουμε

androulakis

Ανδρουλάκης για Ανάσταση: Tην ελπίδα την φτιάχνουμε με τα υλικά που εμείς επιλέγουμε

Στο πασχαλινό μήνυμά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης εύχεται το φετινό Πάσχα…