Τουρκική αντιπολίτευση: Να ακυρωθεί το δημοψήφισμα

Ακόμα και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων θα προσφύγει η τουρκική αντιπολίτευση για να ακυρωθεί το δημοψήφισμα. Αυτό δήλωσε ο Μπουλέντ Τεζτσάν, αναπληρωτής πρόεδρος του κεντροαριστερού - κεμαλικού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP.

58f4a6da1dc52412198b45dc

Συγκεκριμένα, το μεγαλύτερο κόμμα της τουρκικής αντιπολίτευσης το οποίο νωρίτερα σήμερα ζητούσε την επανακαταμέτρηση ψήφων ώστε να διαπιστωθεί αν έχει γίνει νοθεία στο δημοψήφισμα, προχωρά ένα βήμα πιο πέρα ζητώντας αν αποδειχθεί νοθεία την ακύρωση του δημοψηφίσματος.

Όπως είπε ο Μπουλέντ Τεζτσάν, το κόμμα έχει λάβει παράπονα από πολλές περιοχές ότι δεν τηρήθηκε η μυστικότητα της ψηφοφορίας και πρόσθεσε ότι ορισμένα ψηφοδέλτια καταμετρήθηκαν μυστικά..

«Η Ανώτερη Εφορευτική Επιτροπή απέτυχε, καθώς επέτρεψε να διαπραχθεί απάτη» πρόσθεσε καταγγέλλοντας πως «διαπράχθηκαν παράνομες ενέργειες υπέρ της τουρκικής κυβέρνησης».

Το τελευταίο το στηρίζει στην απόφαση της Ανώτατης Εφορευτικής Επιτροπής να επιτρέψει και την καταμέτρηση των ασφράγιστων ψηφοδελτίων. Αυτή ακριβώς η απόφαση επικρίθηκε από πολλούς ως “νομιμοποίηση” της νοθείας.

Το CHP θα προσφύγει σε δημοτικές εκλογικές αρχές και στη YSK και, ανάλογα με το αποτέλεσμα αυτών των προσφυγών, θα καταφύγει στο συνταγματικό δικαστήριο της Τουρκίας, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και σε οποιαδήποτε σχετική αρχή.

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…