Τουρκία: Yποστηρίζει ότι συνέλαβε ως κατάσκοπο Έλληνα πολίτη

Η εθνική υπηρεσία πληροφοριών της Τουρκίας (ΜΙΤ) συνέλαβε έναν Έλληνα πολίτη ως ύποπτο για κατασκοπευτικές δραστηριότητες για λογαριασμό της Αθήνας, ανέφερε το Πρακτορείο Ειδήσεων Demirören.

1511017

Ο Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα, ο οποίος συνελήφθη στην Τουρκία, ανακρίθηκε από την υπηρεσία κατασκοπείας, ανέφερε το πρακτορείο.

Ο Αμπάρα παρίστανε τον επιχειρηματία κατά τη διάρκεια των ταξιδιών του στην Τουρκία, ανέφεραν πηγές ασφαλείας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πιστεύεται ότι συγκέντρωνε πληροφορίες για τον τουρκικό στρατό στα σύνορα και τις μετέφερε στις ελληνικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Την υπόθεση παρακολουθεί στενά και το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών. 

Η σύλληψη έρχεται να προστεθεί στο κλίμα έντασης που καλλιεργεί η Τουρκία. Ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, νωρίτερα αυτό το μήνα δήλωσε ότι δεν θα έχει πλέον διμερείς συναντήσεις με Έλληνες ηγέτες, όπως προβλέπεται στη συμφωνία του 2010 μεταξύ των δύο πλευρών.

Τον περασμένο μήνα, ο Ερντογάν τόνισε ότι ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης «δεν υπάρχει πια» για αυτόν, κατηγορώντας τον Έλληνα ηγέτη ότι προσπαθεί να εμποδίσει την πώληση μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Τουρκία κατά τη διάρκεια επίσκεψης στις Ηνωμένες Πολιτείες .

 

Β. Καπερνάρος για υπόθεση Λυγγερίδη: «Θα υπάρξουν πιέσεις, για να κλείσουν στόματα» (video)

καπερναρος

Β. Καπερνάρος για υπόθεση Λυγγερίδη: «Θα υπάρξουν πιέσεις, για να κλείσουν στόματα» (video)

«Η Αστυνομία δέχεται συνεχώς επιθέσεις στα γήπεδα, αλλά πάντα περνούσαν στο ντούκου», παραδέχτηκε ο πρόεδρος…