Τουρκία: Την αποφυλάκιση Γάλλου φωτορεπόρτερ χαιρετίζει ο Μακρόν

Την αποφυλάκιση του Γάλλου φωτορεπόρτερ Ματιάς Ντεπαρντόν, ο οποίος απελάθηκε από την Τουρκία αφού παρέμεινε υπό κράτηση για έναν μήνα, χαιρέτισε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν. Ευχαρίστησε «όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτήν την αίσια έκβαση», σύμφωνα με δελτίο Τύπου που εξέδωσε το γαλλικό προεδρικό μέγαρο.

593af3eb1dc52426558b462e

«Η Γαλλία έχει δεσμευτεί σε κάθε περιοχή του κόσμου στην προάσπιση της ελευθερίας του Τύπου και την προστασία των δημοσιογράφων. Με το να υπερασπιζόμαστε την ελευθερία τους, προστατεύουμε τη δική μας ελευθερία», επισήμανε ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους.

«Ο συμπατριώτης μας θα επιστρέψει στη Γαλλία απόψε, έπειτα από πολλές εβδομάδες κράτησης στην Τουρκία», σημειώνεται.

Ο Ματιάς Ντεπαρντόν παρέμεινε φυλακισμένος για έναν μήνα στην Τουρκία αφού συνελήφθη κατά τη διάρκεια ρεπορτάζ στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Ο φωτοειδησεογράφος ταξίδεψε αεροπορικώς στο Γκαζιάντεπ, όπου κρατείτο, για να μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη απ’ όπου κατόπιν πέταξε για τη Γαλλία,

γνωστοποίησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο γενικός γραμματέας της ΜΚΟ Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα, Κριστόφ Ντελουάρ.

Η κράτηση του Ματιάς Ντεπαρντόν, ο οποίος συνελήφθη την 8η Μαΐου, προκάλεσε την ανησυχία των προασπιστών της ελευθερίας του Τύπου οι οποίοι καταγγέλλουν την επιδείνωση των συνθηκών εργασίας των Τούρκων και ξένων δημοσιογράφων στην Τουρκία.

Σε βάρος του φωτορεπόρτερ είχε εκδοθεί απόφαση απέλασης από την 11η Μαΐου, όμως παρέμεινε υπό κράτηση στο Γκαζιάντεπ, καθώς θεωρείτο ύποπτος για «τρομοκρατική προπαγάνδα» υπέρ των Κούρδων ανταρτών.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…