Τουρκία: Συλλήψεις τραπεζιτών, γιων υπουργών και μεγαλοεπιχειρηματιών

Συλλήψεις τραπεζιτών, γιων υπουργών και μεγαλοεπιχειρηματιών για δωροδοκία και οικονομικές ατασθαλίες. Ο πόλεμος μεταξύ του τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν…

erntogan 1

Συλλήψεις τραπεζιτών, γιων υπουργών και μεγαλοεπιχειρηματιών για δωροδοκία και οικονομικές ατασθαλίες. Ο πόλεμος μεταξύ του τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Φετουλάχ Γκιουλέν λαμάβει ευρύτερες διαστάσεις.

Πρόκειται για τους γιους των υπουργών Εσωτερικών, Μουαμέρ Γκιουλέρ, Οικονομίας Ζαφέρ Τσαγλαγιάν και Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας Ερντογάν Μπαϊρακτάρ. Σύμφωνα με τη Χουριέτ, οι Μπαρίς Γκιουλέρ, Σαλίχ Κάαν Τσαγλαγιάν και Αμπντουλάχ Ογούζ Μπαϊρακτάρ κατηγορούνται για δωροδοκία.

Οι υπόλοιποι συλληφθέντες είναι ο Τούρκος μεγαλοεπιχειρηματίας, Αλία Αγάογλου, ο γενικός διευθυντής της τράπεζας Halkbank, Σουλεϊμάν Ασάν, ο Αζέρος επιχειρηματίας Ρεζά Ζαράμπ, ο προσκείμενος στο κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) δήμαρχος της συνοικίας Φατίχ της Κωνσταντινούπολης, Μουσταφά Ντεμίρ, καθώς και υπάλληλοι των υπουργείων Οικονομικών και Περιβάλλοντος, σύμφωνα με τη Hürriyet. Ο Ζαράμπ φέρεται να έχει δωροδοκήσει τους γιους των υπουργών.

Η είδηση των συλλήψεων  προκάλεσε πολιτικό σεισμό στην Τουρκία. Ο αντιπρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού λαϊκού Κόμματος  Γκιουρσέλ Τεκίν σημείωσε χαρακτηριστικά πως «αν θέλετε να αντιληφθείτε το μέγεθος των ατασθαλιών, πρέπει να δείτε την περιουσία των γιων των υπουργών».

 

 

Στο πλευρό Ελλήνων αθλητών της ξιφασκίας ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων η ΚΑΕ Παναθηναϊκός

ξοφασκια

Στο πλευρό Ελλήνων αθλητών της ξιφασκίας ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων η ΚΑΕ Παναθηναϊκός

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός γνωστοποίησε μέσω ανακοίνωσής, την παράταση χρήσης του ΟΑΚΑ από την Ελληνική Ομοσπονδία…