Τουρκία: Ολοκληρώθηκε η απομάκρυνση των στρατιωτικών μονάδων από τα αστικά κέντρα – Δείτε που τις έστειλαν

Το καθεστώς Ερντογάν ολοκλήρωσε την απομάκρυνση στρατιωτικών μονάδων από αστικά κέντρα όπως η Κωνσταντινούπολη και η Άγκυρα, στο πλαίσιο των μέτρων που έλαβε μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα τις 15ης Ιουλίου.

Η απομάκρυνση συμπεριέλαβε βασικές μεραρχίες που έδρευαν στην πρωτεύουσα, συμπεριλαμβανομένων των αρμάτων μάχης, των θωρακισμένων οχημάτων και του λοιπού εξοπλισμού τους

Ο υπουργός Άμυνας δήλωσε πως η διαδικασία ολοκληρώθηκε και πως τα κτίρια θα δοθούν σε δημόσια χρήση.

Η μετακίνηση στην Σχολή Αρμάτων της Άγκυρας ξεκίνησε στα τέλη Αυγούστου.

Εξήντα δύο άρματα και 37 θωρακισμένα μεταφοράς προσωπικού και θωρακισμένα οχήματα μάχης μεταφέρθηκαν στο Σερεφλικοχισαρ, μια επαρχία κοντά στην Άγκυρα.

Άλλα 66 τεθωρακισμένα άρματα μάχης και 43 θωρακισμένα μεταφοράς προσωπικού θα μεταφερθούν με τραίνο στο Μπουρντούρ μια Νοτιοδυτική πόλη της Ανατολίας, τις επόμενες μέρες.

Εν τω μεταξύ η διαδικασία μεταφοράς της Διοίκησης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού της Άγκυρας, ολοκληρώθηκε.

Περίπου 40 τανκς και 110 θωρακισμένα οχήματα όπως μεταφοράς προσωπικού και μάχης, 6 αυτοκινούμενα πυροβόλα μεταφέρθηκαν στην πόλη Τσανκίρι στην Κεντρική Ανατολία.

Δύο διοικήσεις από την Κωνσταντινούπολη μετακινήθηκαν σε άλλες πόλεις. Περίπου 14 αυτοκινούμενα πυροβόλα της Διοίκησης Θωρακισμένης Ταξιαρχίας Κωνσταντινούπολης μεταφέρθηκαν σε άλλες μονάδες στην νοτιοανατολική επαρχία του Καχραμανμαρας, ενώ 80 τανκς και 169 ερπυστριοφόρα οχήματα στάλθηκαν στο Γκαζιαντέπ, στα σύνορα της Τουρκίας με την Συρία.

Παράλληλα 40 τανκς της Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού από την συνοικία του Μπακτσιλάρ της Κωνσταντινούπολης μεταφέρθηκαν στην Ανατολική Θράκη στη Ραιδεστό ενώ 15 αυτοκινούμενα πυροβόλα και 158 ερπυστριοφόρα θωρακισμένα οχήματα στο Σιβάς της Ανατολικής Τουρκίας

Σύμφωνα με την Hurriyet που δημοσίευσε τα στοιχεία αυτά εκτός αυτών των μετακινήσεων η κυβέρνηση Ερντογάν εξετάζει το ενδεχόμενο τα γραφεία του Γενικού Επιτελείου και τα Επιτελεία να μεταφερθούν από το κέντρο της Άγκυρας στα περίχωρα αυτής.