Τουρκία: Νέο ατύχημα σε ορυχείο με 23 εγκλωβισμένους ανθρακωρύχους

Τουλάχιστον 23 εργάτες παραμένουν παγιδευμένοι σε ένα ανθρακωρυχείο στη νότια Τουρκία έπειτα από την κατάρρευση μίας στοάς σήμερα, όπως ανακοίνωσε…

Τουλάχιστον 23 εργάτες παραμένουν παγιδευμένοι σε ένα ανθρακωρυχείο στη νότια Τουρκία έπειτα από την κατάρρευση μίας στοάς σήμερα, όπως ανακοίνωσε στον Τύπο ο κυβερνήτης της περιοχής Μουράτ Κότζα.

«Περίπου 40 εργάτες βρίσκονταν στο ορυχείο όταν η στοά στην οποία εργάζονταν κατέρρευσε. Είκοσι άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι» δήλωσε ο Κότζα όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Anatolie. «Δεν πρόκειται για έκρηξη που προκάλεσε διαρροή μεθανίου» διευκρίνισε ο ίδιος κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης που παραχώρησε στο ενημερωτικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN- Turk.

Το ατύχημα σημειώθηκε στην πόλη Ερμενέκ, στην επαρχία Καραμάν, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 500 χιλιομέτρων νότια της πρωτεύουσας Άγκυρας. Πολλά συνεργεία διάσωσης και ασθενοφόρα έχουν σπεύσει στο ορυχείο την ώρα που οι υπουργοί Ενέργειας και Μεταφορών, Τανέρ Γιλντίζ και Λιούτφι Ελβάν αντίστοιχα, αναμένεται να μεταβούν στο σημείο, όπως επίσης μετέδωσαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Το ατύχημα σημειώνεται 5 μήνες μετά το πλέον φονικό δυστύχημα σε ορυχείο κατά το οποίο σκοτώθηκαν 301 εργάτες.

Το πολεμικό συμβούλιο του Ισραήλ ενέκρινε σχέδιο επιθετικής και αμυντικής δράσης

iran pyrayloi

Το πολεμικό συμβούλιο του Ισραήλ ενέκρινε σχέδιο επιθετικής και αμυντικής δράσης

Η συνεδρίαση του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου του Ισραήλ ολοκληρώθηκε μετά από αρκετές ώρες διαβουλεύσεων