Τουρκία: Η αντιπολίτευση συναγωνίζεται σε προκλητικότητα τον Ερντογάν – θέλει 18 ελληνικά νησιά

Την επίσκεψη του Προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα επέκρινε από το βήμα της Βουλής, όπου είναι σε εξέλιξη η συζήτηση για τον προϋπολογισμό, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

5a304da51dc524d4048b457d

Ιδιαίτερα καυτηρίασε τις δηλώσεις Ερντογάν για την Συνθήκη της Λωζάνης και τόνισε: «Γιατί δεν ρώτησε για τα 18 νησιά; Σε εκείνα τα νησιά υπάρχουν 5000 Έλληνες στρατιώτες».

Η αξιωματική αντιπολίτευση τα τελευταία χρόνια πολλές φορές με ερωτήσεις που καταθέτει Βουλή υποστηρίζει πως «έχουν καταληφθεί από την Ελλάδα στο Αιγαίο 18 νησιά» και κατηγορεί την κυβέρνηση για απραξία.

Στο μεταξύ η διαμάχη για τα «18 νησιά» στο Αιγαίο έχει επεκταθεί και μεταξύ των τουρκικών εφημερίδων Σοζτζού και Σταρ. Η δεύτερη απαντώντας σε είδηση της πρώτης που κατονομάζει ως «18ο νησί που έχει καταληφθεί» το Μαράθι, γράφει τα εξής:

“Υπάρχουν δύο νησιά με το ίδιο όνομα. Το ένα στο Αιγαίο και το άλλο στην Μεσόγειο. Ο Κιλιτσντάρογλου και η Σοζτζού έχουν μπλέξει τα δύο “Μαράθια”. Το Μαράθι που έχουμε πάρει από τους Ιταλούς και υποστηρίζεται ότι το έχει καταλάβει η Ελλάδα δεν είναι στο Αιγαίο αλλά απέναντι από το Κας και πάνω του κυματίζει η τουρκική σημαία. Μάλιστα από το 1932 έχει μετονομαστεί σε Γκιουρμανλί».

Η Σταρ γράφει επίσης ότι πίσω από τις ειδήσεις «κατάληψης νήσων στο Αιγαίο από την Ελλάδα» υπάρχουν τραγικο-κωμικοί ισχυρισμοί που έχουν στόχο να φθείρουν την κυβέρνηση και το κράτος.

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…