Newsroom

Newsroom

Τουρκία δημοσκοπήσεις: Αμφίρροπη μάχη στο δημοψήφισμα

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν αμφίρροπη μάχη μεταξύ του «ναι» και του «όχι» στο δημοψήφισμα για την συνταγματική αναθεώρηση στην Τουρκία.

58dd68d61dc524f4358b48e3

Σύμφωνα με το Reuters που επικαλείται πληροφορίες του κυβερνώντος κόμματος, σε έρευνα που διενεργήθηκε έπειτα από παραγγελία του, το ποσοστό υπέρ του «ναι» ανερχόταν στο 52% στις αρχές Μαρτίου καταγράφοντας πτώση σε σύγκριση με το 55- 56% που καταγράφθηκε πριν από ένα μήνα, αν και αναμενόταν ότι η διαμάχη που βρίσκεται σε εξέλιξη με την Ευρώπη τις τελευταίες εβδομάδες θα κινητοποιούσε τους εθνικιστές και θα έδινε

ώθηση στο στρατόπεδο του «ναι».

Οι δημοσκοπήσεις περιγράφουν μια ανάμικτη εικόνα για το αποτέλεσμα μιας εκλογικής αναμέτρησης που δίχασε την χώρα, με τους υποστηρικτές του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να διαβλέπουν μια ευκαιρία προκειμένου να εδραιώσει την θέση του ως ο σημαντικότερος ηγέτης της Τουρκίας. Οι αντίπαλοί του διατυπώνουν φόβους για την υπερβολική συγκέντρωση εξουσιών στα χέρια ενός προσώπου.

Χθες, δημοσκόπηση της ORC, που θεωρείται ότι πρόσκειται στην κυβέρνηση, και διενεργήθηκε το διάστημα 24-27 Μαρτίου στις μισές από τις 81 επαρχίες της Τουρκίας, δείχνει ότι το ποσοστό υπέρ του «ναι» ανέρχεται σε 55,4%.

Αντιθέτως, ο Μουράτ Γκεζιτζί, η εταιρεία δημοσκοπήσεων του οποίου τείνει να καταγράφει μεγαλύτερη υποστήριξη στα ποσοστά του «όχι», είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι καμία από τις 16 δημοσκοπήσεις που διεξήγαγε η εταιρεία του τους τελευταίους 8 μήνες δεν έχει καταδείξει ότι το «ναι» προηγείται. Ο ίδιος αναμένει την επικράτηση του «όχι» με ένα ποσοστό μεταξύ 51-53%, βάσει των τελευταίων στοιχείων που διαθέτει.

Ωστόσο καμία από τις δημοσκοπήσεις δεν καταδεικνύει ότι το ποσοστό υπέρ της συνταγματικής αναθεώρησης θα ανέλθει σε 60%, το οποίο επιθυμεί ο Τούρκος πρόεδρος, όπως επισημαίνουν αξιωματούχοι στην Άγκυρα.

Κολωνός: Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος παίρνει θέση για την ντροπιαστική εισαγγελική πρόταση

5700685

Κολωνός: Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος παίρνει θέση για την ντροπιαστική εισαγγελική πρόταση

"Απορριπτέα και επιστημονικά αβάσιμη οποιαδήποτε πρόταση που βασίζεται στο ότι ένα παιδί 12 ετών θα…