Τουρκία: Απαγορεύτηκαν στην Κωνσταντινούπολη οι διαδηλώσεις για την Ημέρα της Γυναίκας

Με πρόσχημα τις συνήθεις συγκρούσεις μεταξύ των διαδηλωτών και της αστυνομίας, που έλαβαν χώρα και πέρυσι με 17 συλλήψεις, οι αρχές προχώρησαν στη συγκεκριμένη απόφαση η οποία, όπως γίνεται αντιληπτό, συναντά τεράστιες αντιδράσεις.

TURKEY WOMEN VIOLENCE

Με τις γυναικοκτονίες να έχουν αυξηθεί κατακόρυφα στην Τουρκία, ο Ταγίπ Ερντογάν λίγο καιρό πριν αποφάσισε να αποσύρει τη χώρα από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης για τα δικαιώματα των γυναικών.

Έτσι ο Ερντογάν έβαλε τον κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης (και όχι τον δήμαρχο με τον οποίο είναι στα μαχαίρια) να εκδώσει απόφαση, σύμφωνα με την οποία απαγορεύονται πορείες και διαδηλώσεις για την Ημέρα της Γυναίκας, με πρόσχημα τις συνήθεις συγκρούσεις μεταξύ των διαδηλωτών και της αστυνομίας, που έλαβαν χώρα και πέρυσι με 17 συλλήψεις, οι αρχές προχώρησαν στη συγκεκριμένη απόφαση η οποία, όπως γίνεται αντιληπτό, συναντά τεράστιες αντιδράσεις.

Γυναικείες οργανώσεις ανακοίνωσαν ήδη ότι θα αγνοήσουν τις απαγορεύσεις και ότι θα διαδηλώσουν κανονικά, “όπως πάντα τα τελευταία 20 χρόνια”.

 

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…