Newsroom

Newsroom

Τουρκία: Αγωνία για την ζωή του του Οτσαλάν

Ο ιδρυτής του PKK δεν έχει επικοινωνία ούτε με τους δικηγόρους του, με το γραφείο που τον εκπροσωπεί να  ανακοινώνει πως έχει να έρθει σε επαφή μαζί του από τον περασμένο Απρίλιο όταν κι είχαν τηλεφωνική επικοινωνία.

Ocalan

Έντονη φημολογία έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ώρες στην Τουρκία, μέσω των Social Media, για τη ζωή του ηγέτη των Κούρδων, Αμπντουλάχ Οτσαλάν. Μία πληροφορία που διαψεύδεται από την τουρκική εισαγγελία, έως αυτή τη στιγμή.

Λογαριασμοί στα Social Media αναφέρουν πως ο ιδρυτής του PKK απεβίωσε στη φυλακή που κρατείται εδώ και χρόνια, κάτι που διαψεύστηκε από τον Τούρκο εισαγγελέα.

Παράλληλα, οι δικηγόροι του ηγέτη των Κούρδων ζητούν να τους επιτραπεί να ανοίξει δίαυλος επικοινωνίας μαζί του έτσι ώστε να διαπιστώσουν την κατάστασή του. Την ίδια ώρα, ο αδερφός του Μεχμέτ Οτσαλάν, εξέφρασε την ανησυχία του για την κατάσταση του ηγέτη του PKK, σχολιάζοντας πως έχει να τον δει από τις 3 Μαρτίου 2020 όταν και του επετράπη να τον δει στη φυλακή όπου κρατείται στη νησίδα Ιμραλί.

Θυμίζουμε πως ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν έχει συλληφθεί από τις 16 Φεβρουαρίου 1999. Αρχικά η δικαιοσύνη της Τουρκίας τον καταδίκασε σε θάνατο, αλλά στη συνέχεια η ποινή του μετατράπηκε σε ισόβια κάθειρξη. Μέχρι σήμερα, κρατείται στις φυλακές της νησίδας Ιμραλί, στη Θάλασσα του Μαρμαρά.

Άδωνις: Νέα απάντηση σε Καλλιάνο – «Παρότι μου τηλεφώνησε δεν πήρε ΜΕΘ γιατί δεν προβλεπόταν» (video)

kallianos adonis 654 new 102 1

Άδωνις: Νέα απάντηση σε Καλλιάνο – «Παρότι μου τηλεφώνησε δεν πήρε ΜΕΘ γιατί δεν προβλεπόταν» (video)

«Ήταν ένας άνθρωπος που είχε πολλά νοσήματα, η ανακοπή δεν είναι κάτι που προβλέπεται», τόνισε…

Ένοχοι έξι κατηγορούμενοι στη δίκη για το Μάτι – Αθώοι Ρένα Δούρου και Ηλίας Ψινάκης

ματι

Ένοχοι έξι κατηγορούμενοι στη δίκη για το Μάτι – Αθώοι Ρένα Δούρου και Ηλίας Ψινάκης

Την ενοχή συνολικά έξι από τους συνολικά 21 κατηγορουμένους για την τραγωδία στο Μάτι αποφάσισε…