Newsroom

Newsroom

Τουλάχιστον πέντε νεκροί από έκρηξη σε εγκαταστάσεις πετρελαϊκής εταιρείας στο Μεξικό

Οι νεκροί από την έκρηξη που σημειώθηκε την Τετάρτη σε εργοστάσιο του μεξικανικού κολοσσού πετρελαίου Pemex έφθασαν τους πέντε, όπως ανακοίνωσε χθες η επιχείρηση. Η έκρηξη έγινε σε τερματικό σταθμό αποθήκευσης και διανομής στη Σαλαμάνκα, της Πολιτείας Γουαναχουάτο, στο κεντρικό Μεξικό.

58ccd6b51dc524eb348b4586

Οκτώ άνθρωποι, και συγκεκριμένα τρεις υπάλληλοι της εταιρείας και πέντε εργαζόμενοι σε εταιρείες που έχουν αναλάβει υπεργολαβίες, τραυματίστηκαν κατά την έκρηξη. Την Πέμπτη, η πετρελαϊκή εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι τέσσερις από τους εργαζόμενους υπέκυψαν στα τραύματά τους, ανάμεσά τους και οι δύο υπάλληλοί της. Το πέμπτο θύμα εργαζόταν για μια ιδιωτική εταιρεία, διευκρίνισε η εταιρεία σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα χθες.

Οι εκρήξεις σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις είναι σχετικά συνηθισμένες στο Μεξικό, όπου συχνά σημειώνονται ατυχήματα, σε αρκετές περιπτώσεις λόγω κλοπής καυσίμων από συμμορίες.

Τον Απρίλιο του 2016, 32 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 100 άλλοι τραυματίστηκαν εξαιτίας έκρηξης σε εργοστάσιο εταιρείας που είχε αναλάβει σύμβαση έργου της Pemex στην Πολιτεία της Βερακρούς, στο ανατολικό τμήμα της χώρας.


(φωτογραφίες αρχείου)

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…