Newsroom

Newsroom

Τουλάχιστον 90 νεκροί από πλημμύρες σε Νεπάλ και Ινδία

Το Νεπάλ και η Ινδία πλήττονται από καταστροφικές πλημμύρες και κατολισθήσεις, που έχουν κοστίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 90 ανθρώπους. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα ανάγκασαν δύο εκατομμύρια ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο επίσημες πηγές.

579a6cf61dc524d1588b4c0e

Στο Νεπάλ, την πλέον πληγείσα περιοχή, οι βροχές, η ένταση των οποίων έχει αυξηθεί από τη Δευτέρα, είχαν ως αποτέλεσμα να υπερχειλίσουν ποτάμια και να σημειωθούν εκτεταμένες πλημμύρες και κατολισθήσεις. Τα ορμητικά νερά ισοπέδωσαν σπίτια και κατέστρεψαν γέφυρες.

«Από τη Δευτέρα, 73 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εσωτερικών, Τζάνκα Νατ Ντακάλ.

Κάτοικοι περίμεναν στις στέγες των σπιτιών τους έως τη στιγμή που οι ομάδες διάσωσης τους απομακρύνουν με σωστικές λέμβους, ενώ η στάθμη των υδάτων άρχισε να υποχωρεί με αργούς, ωστόσο, ρυθμούς.

Οι πλημμύρες σάρωσαν επίσης το κρατίδιο Ασάμ στο βορειανατολικό τμήμα της Ινδίας, όπου 19 άνθρωποι σκοτώθηκαν.

«Περίπου 2 εκατομμύρια άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους εξαιτίας των πλημμυρών που έπληξαν 3.000 χωριά σε 21 περιφέρειες» είπε ο επικεφαλής της κυβέρνησης του Κρατιδίου Ασάμ, Σαρμπανάντα Σονοβάλ.

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…