Newsroom

Newsroom

Τουλάχιστον 24 νεκροί κι εκατοντάδες τραυματίες από ανεμοστρόβιλο στην Οκλαχόμα

Τουλάχιστον 24 νεκροί και 236 τραυματίες είναι μέχρι στιγμής ο απολογισμός του περάσματος δύο ανεμοστρόβιλων τα δύο τελευταία 24ωρα την…

anemostrovilos

Τουλάχιστον 24 νεκροί και 236 τραυματίες είναι μέχρι στιγμής ο απολογισμός του περάσματος δύο ανεμοστρόβιλων τα δύο τελευταία 24ωρα την Οκλαχόμα των ΗΠΑ.

Οι εικόνες καταστροφής που αντικρίζει κανείς είναι βιβλικές. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα κήρυξε την Οκλαχόμα σε κατάσταση μέγιστης καταστροφής. Το πέρασμα του δεύτερου ανεμοστρόβιλου τη Δευτέρα το απόγευμα στο προάστιο Μουρ της Οκλαχόμα ήταν και το πιο φονικό. Δύο σχολείοα καταστράφηκαν ολοσχερώς, ένα νοσοκομείο και εκατοντάδες σπίτια, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε τοπικό τηλεοπτικό κανάλι KFOR-TV, επικαλούμενο δηλώσεις του ιατροδικαστή της πολιτείας.

Στην Οκλαχόμα νοσηλεύονται γύρω στους 230 ανθρώπους, από τους οποίους οι 70 είναι παιδιά. Ο ισχυρός ανεμοστρόβιλος εύρους δύο μιλίων κατατάσσεται στο επίπεδο EF4, ενώ οι άνεμοι που αναπτύχθηκαν έπνεαν με ταχύτητα 200 μίλια την ώρα (περίπου 320 χλμ/ώρα).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου η βοήθεια προς την πολιτεία της Οκλαχόμα, που κηρύχτηκε σε κατάσταση μεγίστης καταστροφής, περιλαμβάνει χρηματική ενίσχυση για προσωρινή στέγαση και επισκευές στα σπίτια που υπέστησαν ζημιές και βοήθεια για τα ανασφάλιστα ακίνητα.

Να σημειωθεί ότι την περασμένη Πέμπτη, 10 ανεμοστρόβιλοι έπληξαν το Τέξας προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστον 6 ανθρώπων και τον τραυματισμό δεκάδων.

Μαρούσι: Άγρια συμπλοκή με πυροβολισμούς έξω από νυχτερινό κέντρο – Ένας νεκρός και ένας τραυματίας (video)

9 12

Μαρούσι: Άγρια συμπλοκή με πυροβολισμούς έξω από νυχτερινό κέντρο – Ένας νεκρός και ένας τραυματίας (video)

Νεκρός ένας 21χρονος, σοβαρά τραυματισμένος ένας 23χρονος

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…